"Greh njene majke", nova serija na RTS-u

Počinje snimanje nove igrane serije "Greh njene majke" po delu Mir Jam a u adaptaciji i režiji Zdravka Šotre. Serija će imati 15 epizoda a emitovaće se na Prvom programu RTS-a početkom novembra.

Inspirisan delima Milice Jakovljević, reditelj Zdravko Šotra će ovoga puta ekranizovati njeno delo "Greh njene majke", rečeno je na konferenciji za novinare održanoj u Galeriji RTS-a.

Predviđeno je da serija ima 15 epizoda a emitovaće se na Prvom progamu RTS-a početkom novembra.

Reditelj je u izjavi za Internet portal RTS-a rekao da očekuje da će i ova serija imati gledanost kao "Ranjeni orao" i da je uvek izazov baviti se temama koje su zaboravljene a o kojima Mir Jam piše u svojim delima.

"Izazov je uvek prilagoditi Mir Jam današnjem gledaocu. Oseća se nostalgija za moralnim vrednostima, pričama o muško ženskim odnosima i tu treba naći neki pristup koji će na pravi način skrenuti pažnju gledalaca ", rekao je Šotra.

"Moj lik Bojana Mihajlovića je za razliku od lika Nenada Aleksića daleko introvertniji, ima veću traumu, dvosmislen je u svakom trenutku, ništa ne radi jednosmerno, uvek je na više frontova, porodičan čovek. Takav lik je veoma inspirativan za mene", kaže glumac Ivan Bosiljčić.

Govoreći o svojoj ulozi glumica Ivana Jovanović je rekla da glumi devojčicu od 16 godina čiji se život prati do dvadesete godine.

Ako je " Ranjeni orao" najpoznatije delo Mir-Jam, onda je "Greh njene majke", na neki način, najintrigantnije delo za TV adaptaciju.

Priča prati život devojke koja veoma mlada ostaje na tragičan način bez oca i majke. Sama na svetu počinje borbu za mesto u društvu, pokušavajući da shvati šta je to njena majka nekad učinila i zbog čega ona mora da ispašta njen "greh".

Iskušenja kroz koja prolazi i prepreke koje mora da savlada, učiniće glavnu junakinju Nedu koju tumači mlada glumica Ivana Jovanović, osobom sposobnom da se na pravi način suoči sa svetom u kome živi i da u njemu nađe svoje mesto i zasluži svoju sreću.

Nova igrana serija RTS-a i Košutnjak filma, snimaće se više meseci u Sremskim Karlovcima, Beogradu, i u šumadijskim selima a autorsku i produkcijsku ekipu čine ljudi koji su zajedno sa Šotrom realizovali seriju "Ranjeni orao".

Producent je Zoran Janković, kostimograf Ivanka Krstović, scenograf Dejan Anđelković, kompozitor Željko Joksimović, direktor fotografije Veselko Krčmar, montažer Petar Putniković, urednik Slobodan Terzić.

Za tumačenje likova u ovoj seriji angažovano je oko sto glumaca, glavne uloge tumače: Ivana Jovanović, Ivan Bosiljčić, Vojin Ćetković, Marinko Madžgalj, Nikola Đuričko, Marija Vicković, Katarina Janković, Tijana Čurović, Milan Vasić, Ružica Sokić, Jakov Jevtović, Saša Joksimović, Bojana Grabovac, Višnja Sretenović, Jelena Trkulja, Dragana Milošević, Jelica Sretenović, Goran Dančić, Dragoslav Čumić, Branislav Tomašević, Miloš Đuričić, Siniša Ubović i drugi.

Број коментара 39

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво