Žalba tužioca na odbijanje pritvora

Pošto je tutinski Opštinski sud odbio zahtev da se osumnjičenima za nasilje u Centru "Crna Reka" odredi pritvor, tužilac Hazbija Alibašić uložio žalbu. Osumnjičeni mogu uticati na istragu ali i ponoviti zločine, objasnio je Alibašić.

Opštinski tužilac u Tutinu Hazbija Alibašić uložio je danas žalbu na odluku veća tutinskog Opštinskog suda kojom nije prihvaćen njegov zahtev da se odredi pritvor protojereju Branislavu Peranoviću i njegovom pomoćniku Nemanji Radosavljeviću koji se sumnjiče za nasilje u Centru "Crna Reka".

Alibašić je izjavio da će o žalbi odlučiti Okružni sud u Novom Pazaru. Dodao je da je sudsko veće Opštinskog suda u Tutinu juče donelo rešenje kojim je odbilo njegov zahtev da se odredi pritvor Peranoviću i Radosavljeviću.

Alibašić je objasnio da je zahtevao pritvor za Peranovića i Radosavljevića, jer postoji mogućnost da utiču na tok istrage i svedoke, kao i da mogu da ponove krivično delo.

Opštinsko javno tužilaštvo u Tutinu nedavno je podnelo zahtev za sprovođenje istrage protiv Peranovića i Radosavljevića zbog sumnje da su počinili krivična dela zlostavljanja i mučenja.

Zahtev za pokretanje istražnog postupka pokrenut je odmah po dobijanju krivičnih prijava od novopazarske Policijske uprave i za Peranovića i Radosavljevića je zatražen pritvor do okončanja istražnog postupka.

broj komentara 0 pošalji komentar