Orden Svetog Save "Zlatnom vitezu"

Patrijarh srpski Irinej dodelio najviši orden SPC osnivaču Međunarodnog filmskog festivala "Zlatni vitez" Nikolaju Petroviču Burljajevu i direktoru najveće pravoslavne televizijske stanice Borisu Igoreviču Kostenku.

Njegova svetost patrijarh Irinej dodelio je istaknutom umetniku Rusije, osnivaču i direktoru Međunarodnog filmskog festivala "Zlatni vitez" Nikolaju Petroviču Burljajevu, Orden Svetog Save prvog stepena.

To najviše priznanje Srpske pravoslavne crkve dodeljeno je i direktoru najveće pravoslavne televizijske stanice na svetu, TV Spas u Moskvi, Borisu Igoreviču Kostenku.

Burljajev je dobitnik filmskih nagrada na festivalima u Veneciji, Kanu, Berlinu, Moskvi, a ovo priznanje dodeljuje mu se za izuzetan doprinos afirmaciji srpskog filma, posebno onog koji se bavi temama vezanim za Srpsku pravoslavnu crkvu i pravoslavnu duhovnost.

Na poziv episkopa bačkog Irineja, Burljajev i Kostenko nalaze se u poseti Eparhiji bačkoj, odnosno Srpskoj pravoslavnoj crkvi, navodi se u saopštenju SPC.

Episkop bački Irinej i gosti iz Moskve juče su u Novom Sadu potpisali povelju o programskoj i poslovnoj saradnji ove dve značajne ruske institucije i Televizije "Beseda", odnosno Informativne ustanove Eparhije bačke.

Za vreme boravka u Eparhiji bačkoj, Burljajev i Kostenko posetili su Svetoarhangelski manastir u Kovilju i prostorije RTV "Beseda" u Novom Sadu.

broj komentara 5 pošalji komentar
(utorak, 13. apr 2010, 23:06) - anonymous [neregistrovani]

Svaka cast

Velicanstveno....

(utorak, 13. apr 2010, 22:00) - Valjevac [neregistrovani]

Podrska

Svaka podrška ovom činu i radovanje zbog njega!

(utorak, 13. apr 2010, 20:00) - Beogradjanin [neregistrovani]

Bravo

Mnogo lepo. Svaka cast

(utorak, 13. apr 2010, 19:56) - anonymous [neregistrovani]

Prijatelji

Od srca vam cestitam,zasluziliste.

(utorak, 13. apr 2010, 17:32) - anonymous [neregistrovani]

вјерска дипломатија

одлично, ово је један од начина да српска дипломатија и лобирање код свакога ко може и хоће да помогне, буде један од основних инструмената заштите српских интереса у нас и у свету.

брчак