Služba za pomoć samohranim majkama

Ministar Rasim Ljajić najavio formiranje posebne službe koja će se baviti rešavanjem problema samohranih majki. Ne postoji podatak koliko samohranih majki ima u Srbiji, a poslednje istraživanje o tome rađeno je 1988. godine.

Ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić najavio je da će u tom ministarstvu biti formirana posebna služba koja će se baviti problemima samohranih majki.

Ministar je posetio Udruženje "Samohrane majke" u Zemunu, kojem je poklonio personalni računar i uručio prehrambeno - higijenske pakete za 100 socijalno najugroženijih samohranih majki iz te organizacije.

"Samohranim majkama je evidentno potrebna socijalna, humanitarna i pravna pomoć", naglasio je Ljajić i dodao da je Ministarstvo za rad i socijalna pitanja posetom označilo početak intenzivnijeg bavljenja problemima samohranih majki.

Ministar je najavio da će u njegovom ministarstvu prvi put biti određeni ljudi koji će se baviti problemima samohranih majki u Srbiji, a čiji će prvi zadatak biti da ustanove koliko ih uopšte u našoj zemlji ima.

Ljajić je istakao da kao društvo često zaboravljamo na samohrane majke, i podsetio da je poslednje istraživanje o samohranim majkama kod nas rađeno 1988. godine, posle čega se niko nije ozbiljnije bavio tim problemom.

U Udruženju "Samohrane majke" u Zemunu ima oko 830 članova, a slična udruženja postoje u Nišu, Novom Sadu, Inđiji i Leskovcu.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво