Читај ми!

David Vujić dobitnik nagrade "Majka Srbija"

Srbija i srpska dijaspora u Sjedinjenim Državama ulaze u novu fazu posle zajedničkog skupa održanog u Vašingtonu pod nazivom Jačanje veza. Postoji puno novih ideja za povezivanje kao i da se iskoristi ogroman potencijal dijaspore. Davidu Vujiću dodeljena nagrada "Majka Srbija".

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon i ambasador Srbije u SAD Marko Đurić, dodelili su na skupu dijaspore u Vašingtonu nagradu Majka Srbija Davidu Vujiću, američkom naučniku srpskog porekla, osnivaču Tesline naučne fondacije.

On je poslednji živi član srpske sedmorke koja je učestvovala u svemirskoj misiji Apolo američke agencije NASA, koja je 1969. godine poslala čoveka na Mesec.

Vujić se pored doprinosa nauci, istakao i svojim humanitarnim aktivnostima, naročito nakon NATO bombardovanja Jugoslavije kada je vodio humanitarnu organizaciju koja je pomagala Srbima, saopštila je Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

Nagrada Majka Srbija dodeljuje se za izuzetan doprinos, rezultate i zasluge u odnosima matične države i dijaspore.

"David Vujić je svojim dostignućima doprineo ne samo Americi već i celom čovečanstvu, ne samo društvu u kome živi, već i svojoj matici, tako da je cela Srbija ponosna na Davida Vujića, a statua 'Majka Srbija' odlazi u prave ruke", istakao je Gujon u subotu na skupu dijaspore u Vašingtonu.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво