Читај ми!

Zemljotres jačine 5,7 jedinica Rihtera u Rumuniji, širom Srbije osetilo se podrhtavanje

Zemljotres jačine 5,7 jedinica Rihtera registrovan u Rumuniji. Našem portalu javilo se više čitalaca iz Zrenjanina, Beograda, Smedereva, Kruševca, Niša i drugih gradova Srbije koji kažu da su osetili zemljotres. Rumunski mediji prenose da su dve osobe lakše povređene.

U 14.16 časova zemljotres je pogodio Rumuniju, ovaj put intenziteta 5,7 jedinica Rihtera, objavljeno je na portalu Seizmološkog zavoda. Usledili su i naknadni potresi, jačine 4,1 jedinica Rihtera i slabiji. 

Epicentar zemljotresa bio je 56 kilometara severoistočno od grada Drobeta-Turnu Severina, na dubini od 40 kilometara, objavio je Evromediteranski seizmološki centar.

Čitaoci i dopisnici RTS-a javili su našoj redakciji da se zemljotres osetio i u Zrenjaninu, Beogradu, Smederevu, Požarevcu, Kruševcu, Paraćinu, Negotinu, Zaječaru, Boru, Kladovu, Nišu, Leskovcu. Mnogi od njih stanuju na višim spratovima.

U Rumuniji lakše povređene dve osobe 

Rumunski mediji prenose da se zemljotres dogodio u blizini mesta Oltenija na dubini od 40 kilometara i da je reč o najjačem potresu u tom delu zemlje u poslednjih pet godina.

Podrhtavanje se osetilo i u Bukureštu, prenosi rumunska televizija TVR. 

Lokalne vlasti su saopštile da su dve osobe lakše povređene u mestu Targu Žiju, a da je služba hitne pomoći zabeležila preko 50 poziva.

Juče je Rumuniju pogodio zemljotres jačine 5,2 jedinica Rihterove skale, koji se takođe osetio i u Srbiji.

Zemljotres koji je prošlog ponedeljka pogodio Tursku i Siriju bio je jačine 7,8 jedinica Rihtera, a hiljade zgrada su se srušile. Zasad je potvrđena smrt više od 37.000 ljudi, a za preživelima se još traga.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво