Читај ми!

Smetovi na planinama, u Trgovištu vanredna situacija, Crna Trava i dalje zavejana

Opština Trgovište je, zbog snega, proglasila vanrednu situaciju. Odlučeno je da se obustavi nastava u školama, izdvojenim odeljenjima, u planinskim predelima do srede. U ivanjičkom kraju na Goliji ne može se do udaljenih domaćinstava, ali nema ugroženih ljudi.

Ka nekoliko sela opštine Trgovište je neprohodno. Sva mehanizacija je angažovana i očekuju da do srede raščiste sneg sa lokalnih puteva. Do tada deca iz pet sela nemaju nastavu.

"Krenuli smo prema drugom zaseoku, Goločevac gde imamo onkološke pacijente i nadam se da ćemo do večeras da stignemo do najugroženijih", rekao je Nenad Krstić, predsednik Opštine Trgovište.

Nije neobično da kada padne sneg u opštini Trgovište pojedine mahale budu odsečene i neka domaćinstva zavejana. Do meštana koji su ostali u tim kućama, opština će dopremati pakete pomoći.

Do nekih kuća u udaljenim golijskim selima može se samo motornim sankama. Do starih, bolesnih i nemoćnih stižu lekovi i hrana. Sem putnog pravca od Golijske Reke do Odvraćenice glavne saobraćajnice su prohodne i u ivanjičkom kraju.

Olujni vetar je na Goliji u mnogim mestima stvarao nanose, pa su i putari proteklih dana bili nemoćni. Prohodno je do centara sela i škola. I sami meštani od svojih domova čiste nekategorisane puteve, pa su uspeli da se povežu sa Ivanjicom. 

"Borimo se svake godine traktorima. Sreća te nam je nizbrdo. Ima deset krivina i to čistimo. Kad baš ne možemo tražićemo pomoć od opštine", rekao je Dragan Milovančević.

Snega i leda ipak ima na mnogim putevima, pa se uz obaveznu zimsku opremu preporučuje oprezna vožnja.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво