Читај ми!

Otkrivena spomen-bista heroju sa Košara potpukovniku Goranu Ostojiću

Ministar odbrane Miloš Vučević otkrio je u Bačkom Dobrom Polju spomen-bistu potpukovniku Goranu Ostojiću stradalom načelniku štaba 63. padobranske brigade, zajedno sa Marinom Ostojić suprugom stradalog heroja sa Košara, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Miloš Vučević rekao je da je čast, ponos, ali i velika odgovornost govoriti pred "istinskim junacima koji su časno ispunjavali svoju vojničku zakletvu" i dodao da su "slabe naše reči za njihova dela" i da je teško govoriti o nekome "ko je bio hrabar i hrabriji od najhrabrijih, junak nad junacima".

"Naša obaveza kao država Srbija je da se ovo nikada ne zaboravi i da nemamo opet protok vremena od gotovo 25 godina, a da se ne setimo svojih heroja ili da to tiho i stidljivo govorimo ili da pokušaju ponovo da nam izbrišu sećanje i pamćenje na ono što smo i ko smo. Srbija nikada ne sme da dozvoli da se zaborave svi junaci i svi oni koji su se borili za građane naše države da bismo mi danas mogli slobodno da pričamo na svom jeziku, da bismo mogli slobodno da živimo", rekao je Vučević.

Ministar odbrane je dodao da je potpukovnik Goran Ostojić Ostoja bio je jedan od najboljih mladih oficira u nekadašnjoj Vojsci Savezne Republike Jugoslavije, a sudbina je učinila da ode u večnost i legendu "kao najveći patriota, div, junak velikog srca, najhrabriji među najhrabrijima".

Venac kraj spomen-biste položili su izaslanik predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Milorad Veljović, ministar Vučević u pratnji načelnika Uprave za ljudske resurse Generalštaba Vojske Srbije brigadnog generala Sava Iriškića i komandanta 63. padobranske brigade brigadnog generala Nenada Zonića, članovi porodice potpukovnika Ostojića, predstavnici državnih, pokrajinskih i lokalnih vlasti, predstavnici Udruženja veterana 63. padobranske brigade i mnogobrojni građani. 

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво