Читај ми!

Gledanost u 2022. godini – najgledanije emisije na RTS 1, prosečna starost gledalaca 53 godine

U prošloj godini je Prvi program RTS-a bio najgledaniji televizijski kanal u Srbiji. Najgledaniji sadržaji bile su utakmice Svetskog prvenstva u fudbalu, a svih 20 najgledanijih emisija emitovano je na RTS 1, pokazala je studija Centra za istraživanje javnog mnjenja, programa i auditorijuma RTS-a. Osim fudbala, u najgledanije sadržaje ušli su film "Toma", serija "Nečista krv", ali i finale Pesme Evrovizije.

Prvi program RTS-a je od 2014. najgledaniji televizijski program u Srbiji, devet godina zaredom. Prema podacima istraživanja Centra za istraživanje javnog mnjenja, programa i auditorijuma RTS-a naš Prvi program je u 2022. godini 201 dan imao najveći dnevni rejting i udeo u gledanosti, a ostali programi s nacionalnom pokrivenošću 164 dana.

Prosečan godišnji rejting Prvog programa RTS-a je 3,7 odsto (244.000 gledalaca prosečno po minutu), udeo u gledanosti 17,5 odsto, prosečni dnevni auditorijum 39,8 odsto – preko 2,6 miliona gledalaca, a prosečni sedmični auditorijum preko 4,3 miliona gledalaca, što je 66 odsto populacije Srbije sa četiri i više godina. 

Gledaoci su uz Prvi program RTS-a, u proseku dnevno bili 132 minuta, dok je prosek po stanovniku 53 minuta dnevno.

Na drugoj poziciji u prošloj godini je bila Televizija Pink sa rejtingom od 3,5 odsto, udelom u gledanosti od 16,4 odsto i prosečnim dnevnim auditorijumom od 31,2 odsto.

Treću poziciju zauzela je Televizija Prva sa rejtingom od 2,1 odsto i udelom u gledanosti od 10 odsto.

Televizija u Srbiji se u proseku gleda nešto više od pet sati dnevno

U Srbiji se u 2022. godini televizija se prosečno po stanovniku dnevno gledala pet sati i pet minuta. Najviše se gledao RTS 1, u proseku 53 minuta dnevno, a TV Pink 50 minuta dnevno.

Na dnevnom nivou, televiziju je prosečno gledalo oko 4,3 miliona, odnosno 65,2 odsto populacije starijih od četiri godine.

Prosečna starost televizijskog auditorijuma u Srbiji je 53 godine. Najstariju publiku ima TV Hepi sa prosekom godina 63, sledi TV Pink sa 58 godina, RTS 2 sa prosečnom starošću od 57 godina dok je prosečna starost gledalaca Prvog programa RTS-a 56 godina. Najmlađu publiku imaju TV Prva (52 godine) i TV B92 (50 godina).

Utakmica Srbije i Švajcarske najgledaniji TV sadržaj 2022. godine 

Najgledaniji televizijski sadržaj u 2022. godini bila je fudbalska utakmica između Srbije i Švajcarske na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Postignut je visoki rejting od 33,1 odsto i udeo u gledanosti od 64,5 odsto. Utakmica je okupila preko tri miliona gledalaca, što je blizu 47 odsto stanovnika starijih od četiri godine.

Drugo mesto zauzela je utakmica Brazil–Srbija, na trećem mestu je dodela pehara pobedniku Svetskog prvenstva u Kataru, dok je na četvrtom mestu finale Mundijala između Argentine i Francuske.

Peti po gledanosti u prošloj godini bio je film "Toma" koji je emitovan 1. januara 2022, a među 20 najgledanijih sadržaja su i po jedna epizoda serija "Nečista krv" i "Kamiondžije", epizoda kviza "Slagalica" 28. novembra, Dnevnik 2 18. decembra, ali i finale Pesme Evrovizije.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара