Читај ми!

Osnovci u Loznici položili test humanosti i pomogli drugu

Učenici lozničke Osnovne škole "Kadinjača" pre raspusta pokrenuli su akciju kako bi pomogli drugu u teškoj materijalnoj situaciji. Na taj način sakupili su više od 200.000 dinara.

Učenica Sunčica Požarčević kaže da je drugarstvo ideja koja ih vodi i spaja, pa su organizovali humanitarni turnir u odbojci i fudbalu, takmičila se ekipa iz matične škole i ekipa iz izdvojenog odeljenja.

"Na nivou cele škole skupljali smo odeću, školski pribor, sveske, udžbenike i novac. On je veoma dobar i tih dečak koji se jako brzo uklopio u naše odeljenje", napomenula je učenica Nina Rakić.

Učenik šestog razreda za kojeg su prikupljali pomoć, živi sam sa bolesnim i nepokretnim ocem u stanu koji im je dodelio Centar za socijalni rad. Iako su uslovi za stanovanje dobri, dečaku je nedostajalo mnogo toga.

"Moram napomenuti da je učenik tek od septembra đak naše škole, ali da su učenici njegovog razreda, koji su članovi školskom parlamenta, prepoznali potrebu da je učeniku potrebna pomoć, onaj osmeh koji je učenik pokazao kada je primao poklone ne može ničim da se plati", kaže direktorka OŠ "Kadinjača" u Loznici Nada Ostojić.

Da je škola mesto gde se neguju prave vrednosti, pokazali su loznički osnovci koji uskoro pokreću novu akciju – prikupljaće novac za lečenje svog sugrađanina i nekadašnjeg đaka škole koju oni pohađaju.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво