Читај ми!

Vučić uneo badnjak u zgradu Predsedništva, čestitao Božić patrijarhu, sveštenstvu i vernicima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je božićnu čestitku Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim vernicima koji Božić slave po Julijanskom kalendaru. Vučić je jutros uneo badnjak u zgradu Predsedništva.

Aleksandar Vučić je oko devet sati u zgradu Predsedništva na Andrićevom vencu uneo badnjak koji je, u prisustvu zaposlenih, osveštao vladika Stefan.

Poželeo je srećne praznike svima, a posebno našem narodu na Kosovu i Metohiji i u Republici Srpskoj – da ostanu svoj na svome, da čuvaju svoja srpska ognjišta, a da će Srbija uvek biti uz njih.

"Verujem da ćemo mi Srbi uspeti da sačuvamo i sebe i svoju otadžbinu, i celinu svoga naroda.

Živela Srbija, srećan Badnji dan i Hristos se rodi!", naveo je Vučić.

Vučić primio decu iz Slovenije 

Predsednik Vučić primio je u Beogradu, na Badnji dan, decu srpske nacionalnosti iz Slovenije, koja borave u poseti Beogradu povodom božićnih praznika i poručio da će se danas i sutra moliti za mir i opstanak našeg naroda i pozvao celokupno srpstvo na božićnu i duhovnu sabornost.

"Za mene je važno da u ne lakim trenucima za čovečanstvo i Evropu pozovem sve srpstvo na božićnu i duhovnu sabornost", rekao je Vučić.

Zahvalio je svima koji se bore za opstanak srpskog imena i van Srbije.

"Moliću se i danas i sutra za mir, za život i opstanak našeg naroda, a daćemo sve od sebe da i deca na KiM imaju mir i da mogu da uče i u školama kao i vi i da razimšljaju o svojoj budućnosti. Verujem da je važno da vas zamolim da čuvate svoj jezik i ćiriličko pismo, da brinete o svom narodu kako u Sloveniji tako i u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori i na KiM i na svakom drugom mestu", rekao je Vučić.

Vučić je kazao da ta deca vole Sloveniju, ali i Srbiju i srpski narod i da se nisu nikada odrekla svog roda.

"Kao i svi oni koji danas čestitaju Božić, od Gorana Dragića do Raše Nestorovića, bez obzira odakle su otišli u Sloveniju. Nikada se nisu stideli svog sprskog imena i prezimena", rekao je Vučić.

Poželeo je deci iz Slovenije da u ljubavi i slozi provedu Božić i zahvalio svim ljudima koji učestvuju u organizaciji te posete.

"Hvala što se borite da srpsko ime sačuvamo i van granca naše zemlje i to postaje veliki i važan posao za sve nas", naglasio je Vučić.

"Nadam se da nam Božić donese mir i blagostanje"

Patrijarhu i svim vernicima i sprskom narodu čestitao je Badnji dan.

"Nadam se i moliću se za to da nam Božić donese mir i blagostanje i da Srbi jednaput u svojoj istoriji izbegnu veliko stradanje koje nismo uspeli da izbegnemo u Balkanskim ratovima, Prvom i Drugom svetskom ratu, kao ni u ratovima devedesetih godina i u NATO agresiji na Srbiju 1999. I da sačuvamo svoju zemlju i našu decu i da gradimo mirnu budućnost. Srećan Badnji dan, Hristos se rodi", poručio je Vučić.

Vučić je u zgradi Predsedništva primio tridesetak dece srpske nacionalnosti iz Slovenije sa kojima je razgovarao i podelio im božićne paketiće.

"Mi smo spremili male pakete, to je samo znak pažnje verujem da ćete zavoleti Beograd i još više voleti svoju Srbju u Sloveniji odakle dolazite", istakao je Vučić.

U okviru posete Beogradu, povodom božićnih praznika, deca iz Slovenije juče su posetila Hram Svetog Save na Vračaru gde ih je primio patrijarh Porfirije.

Predsednik je prethodno patrijarhu, sveštenstvu i vernicima uputio i božićnu čestitku.

"Želim da vas Praznik u kome stalno i iznova oživljavamo u sebi božićni susret Boga i čoveka u Hristu, nadahne i okupi oko vrednosti trajnog mira, nesebične ljubavi, mudrosti, strpljenja i pregnuća, na dobro svih građana Republike Srbije i srpskog naroda u celini.

Mir Božiji – Hristos se rodi!", navodi se u čestitki predsednika Vučića.

недеља, 28. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво