Читај ми!

Vagon-cisterna kod Zaječara podignuta na kolosek, sutra se očekuje uspostavljanje saobraćaja

Pomoćni voz i specijalizovana ekipa "Infrastrukture železnice Srbije" podigli su na prugu vagon-cisternu sa fosfornom kiselinom, koja je sinoć iskliznula između železničkih stanica Zaječar i Minićevo, na pruzi Zaječar–Niš.

Prilikom podizanja iskliznule cisterne na prugu nije bilo nikakvih teškoća, a "Infrastruktura železnice Srbije" saopštava da se prilikom iskliznuća cisterna nije  prevrnula, niti je bilo curenja ili isparavanja.

Predstoji uklanjanje železničke kompozicije sa mesta iskliznuća, a zatim i popravka oštećenih delova železničke infrastrukture.

Procena je da bi železnički saobraćaj na ovoj deonici pruge Niš–Zaječar mogao da bude uspostavljen sutra oko 17 sati.

Inače, u prethodnom periodu nije rađen remont pruge između Knjaževca i Zaječara, kapitalni remont urađen je od Niša do Knjaževca.

Na pruzi Knjaževac–Zaječar, na čijem delu se sinoć dogodilo iskliznuće, u ovoj i prošloj godini radnici "Infrastrukture železnice Srbije obavljali su pojačano tekuće održavanje koloseka", što podrazumeva delimičnu zamenu pragova na pruzi. Kako se navodi u saopštenju, u prethodne dve godine zamenjeno je oko sedam hiljada pragova, zamenjene su pojedine šine, dopunjavan tucanik i rađeno je na regulisanju koloseka.

"Predloženim programom poslovanja 'Infrastrukture železnice Srbije', koji je u proceduri usvajanja, predviđeno je da se u dužini od 22 kilometra između Knjaževca i Zaječara uradi kapitalni remont pruge, odnosno rekonstrukcija železničke infrastrukture na tom potezu. Predlogom o rekonstrukciji 22 kilometra pruge između Knjaževca i Zaječara obuhvaćena je i deonica na kojoj se sinoć dogodilo iskliznuće cisterne", zaključuje se u saopštenju.

недеља, 02. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије