Читај ми!

"Metalac" nagrađuje zaposlene radnike koji su dobili bebe

Samo par dana posle popisa, koji pokazuje da nas je sve manje, ponovo se govori o potezima koji tu demografsku sliku mogu da promene. Već 16 godina kompanija "Metalac" iz Gornjeg Milanovca novčano nagrađuje zaposlene roditelje koji su dobili prinovu.

Sedmomesečna Mila peto je dete u porodici Petrović Stefanović iz Gornjeg Milanovca. Majka Biljana radi u Metalcu 13 godina. Za svaku bebu u proteklih devet godina dobila je novčanu podršku. Za peto dete, nagrada je pet hiljada evra.

"Za svako dete sam bila nagrađena ukupno sam 14 i po hiljada evra dobila od kompanije. Da im se zahvalim stvarno su firma koja je mene oduševila, niko se nije odazvao niti se ko pojavio da mi se, da me nagradi nekim delom za petoro dece, svi su mi rekli to je vaš izbor. Samo su oni, u svako doba dana su mi vrata otvorena", kaže majka petoro dece Biljana Stefanović.

Kroz projekat za budućnost rastemo zajedno od 2006. godine fondacija Metalac je uložila oko 900.000 evra, a nagrađeno je 850 beba. Ove godine njih 55 . Novčana podrška zaposlenim roditeljima samo je jedna od mera podsticaja nataliteta u kompaniji i široj zajednici, ističu u Metalcu.

"Svi ti koji su zaposleni, koji su dobili decu i ako su na određeno vreme, oni dobijaju automatski da su zaposleni za stalno. Ta deca koja odrastaju koja su naša deca, ona imaju posle toga neke benefite koji se ogledaju u tome da ih sve stipendiramo da im pomažemo u školovanju. Čak ako je to porodica sa više dece, sa nekim stipendijama koje se tiču i srednje škole", rekao je predsednik kompanije "Metalac" Dragoljub Vukadinović.

Projekat podrške zaposlenima "Za budućnost rastemo zajedno", fondacije Metalac, dobio je značajne nagrade: Nacionalno priznanje za društvenu odgovornost "Đorđe Vajfert", priznanje Privredne Komore "Prijatelj porodice" i međunarodno priznanje "Investicija za čoveka".

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво