Читај ми!

Poverenica: Poslanik Miloš Jovanović upotrebio mizogino i seksističko poređenje

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković najoštrije je osudila poređenje koje je Miloš Jovanović, narodni poslanik iz koalicije NADA, izgovorio odgovarajući na pitanje novinarke o ceni odustajanja Srbije od evropskog puta.

Narodni poslanik Miloš Jovanović je upotrebio krajnje degutantno, neprimereno, mizogino i seksističko poređenje, istakla je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.

"Uz sve ograde koje su upotrebljene, izgovoreno predstavlja uvredu žena i diskriminaciju na osnovu pola. Ovakvo poređenje ne bi bilo napravljeno da je pitanje postavio muškarac, pri čemu suptilan način i izneta ograda od postavljenog pitanja, ne umanjuje težinu rečenog", naglasila je poverenica.

Poverenica ističe da svi učesnici u javnom i političkom životu imaju dodatnu obavezu da se uzdrže od izjava kojima se vređaju, ponižavaju ili uznemiravaju žene, imajući u vidu da se žene u Srbiji svakodnevno suočavaju sa diskriminacijom i nasiljem.

Miloš Jovanović je u Skupštini Srbije, na pitanje novinarke N1 Emine Kovačević o ceni odustajanja Srbije od evropskog puta, odgovorio upoređivanjem sa cenama  seksualnih usluga.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво