Читај ми!

Zekić: Štrajk REM-a dok se ne pronađe i kazni onaj ko je nacrtao kukasti krst

Predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić rekla je da će štrajk tog tela trajati dok se ne pronađe i ne kazni osoba koja je nacrtala kukasti krst pored akronima REM na zgradi u kojoj živi njen zamenik Milorad Vukašinović.

Olivera Zekić je za sajt Udruženja novinara Srbije rekla da će REM nastaviti sa normalnim procesom rada kada nadležni organi pronađu i kazne počinioca.

Dodala je da će obustava rada REM-a trajati sve dok se ne steknu normalni uslovi za rad, što kako navodi, podrazumeva prestanak pritisaka u vezi sa odlukom o dozvoli za petu frekvenciju, u koje ubraja i kukasti krst ispred porodičnog doma Vukašinovića.

"Obustava rada će trajati dok se ne steknu zdravi uslovi rada, što podrazumeva da prestane hajka Nove S, N1 i određenog opozicionog dela društva i civilnog sektora koji traje već godinama. Zahtev je da prestanu pritisci i da nadležni organi pronađu i kazne osobu koja je nacrtala ovaj znak ispred zgrade mog zamenika“, istakla je.

Minimum procesa rada će, u skladu sa Zakonom o štrajku, kako kaže Zekić, biti ispoštovan.

"Radiće ljudi koji rade na održavanju sistema i monitoringa. Ispoštovaćemo sve uslove Zakona, ali nije na meni kako će to ići", rekla je Zekić.

Zekić podseća da za vreme trajanja štrajka Savet REM-a neće doneti ni odluku o dozvolama za zonu pokrivenosti Avala, kao ni za područje Grada Beograda.

"Ne štrajkuje samo Savet REM-a nego i zaposleni u REM-u. Nećemo odlučivati ni o čemu - ne samo o dozvoli za petu frekvenciju, već ni o ostalim dozvolama. Obustavljamo i redovne procese kao što je naplata dugova", naglasila je predsednica Saveta REM-a.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво