Čitaj mi!

Učenik iz Trstenika u bolnici, otac prijavio da je pokušao samoubistvo

Trsteničkoj policiji sinoć je prijavljen nestanak, a zatim i pokušaj samoubistva maloletnog N. Ž. koga zbog incidenta u Tehničkoj školi u tom gradu procesuira Više javno tužilaštvo u Kruševcu.Prijave je uputio otac tinejdžera. Policija proverava prijavu.

Sanitet Hitne pomoći je dečaka N. Ž. iz sela u okolini Trstenika gde živi, u svesnom stanju prevezao u bolnicu u Kruševcu, oko sat vremena posle ponoći, potvrđeno je RTS-u u kruševačkoj bolnici.

Direktorka Opšte bolnice Kruševac Vesna Stević Gajić potvrdila je da je zdravstveno stanje mladića stabilno, kao i da je nakon urađene kompletne dijagnostike obavljen i konzilarni pregled, posle kog je odlučeno da pacijent i dalje bude zadržan na bolničkom lečenju.

Kako RTS saznaje, kruševačka policija proverava sve navode u vezi sa ovim slučajem, kako bi se utvrdile relevantne i pouzdane činjenice i okolnosti u vezi sa prijavom oca o pokušaju samoubistva sina.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu je 2. decembra podnelo zahtev za pokretanje pripremnog postupka protiv N. Ž. (17) i učenika I. K. (16), a zahtev i postupak, navodi se u saopštenju, ide u pravcu krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, izvršenog u saizvršilaštvu.

Protiv trećeg učenika M. M.(18) koji je sve snimao, postupak se pokreće pred Osnovim javnim tužilaštvom u Trsteniku.

Prethodno su N. Ž. koji se nalazi u bolnici i M. M. isključeni iz škole, dok se I. K. ispisao.