Читај ми!

Zaposleni u "Mreža Most" u Mitrovici i "RTV Gračanica" započeli štrajk glađu

Članovi Samostalnog sindikata Javnog preduzeća "Mreža Most" u poslovnim jedinicama "TV MOST" u Kosovskoj Mitrovici i "RTV Gračanica" u Gračanici, započeli su štrajk glađu kako bi skrenuli pažnju javnosti na tešku situaciju u preduzeću, ističući da neće odustati od štrajka dok im, između ostalog, ne budu povećane plate i ne bude isplaćivan kosovski dodatak.

Navode da jedino što žele je da rade svoj posao, da ostanu da žive na KiM sa svojim porodicama, ali i da imaju ista prava i uslove kao i radnici u drugim preduzećima.

"Trenutna neto plata velike većine naših radnika je od 40.000 do 45.000 dinara i nije se povećavala poslednje tri, četiri godine, uprkos ogromnoj inflaciji i teškoj situaciji u društvu. Kosovski dodatak, radnici koji rade i žive na KiM, nikada nisu ostvarili i još uvek nemamo odgovora zašto, jer je i sam predsednik naše države Aleksandar Vučić još 2018. godine, tačno pre četiri godine, javno na konferenciji za štampu zamolio Kancelariju za KiM, kako je rekao, da se nađe način i za radnike JP "Mreža Most", naglašava se u saopštenju.

Poručuju i da novinari "Mreža Most" imaju pravo na kosovski dodatak, "isto kao i profesori, doktori i ostali radnici koji primaju dodatak".

Ističu i da im "nakon mnogih bezuspešnih razgovora, obećanja i pokušaja da razgovorom sindikalna organizacija dođe do rešenja, ništa drugo ne preostaje osim štrajka glađu".

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво