Читај ми!

U Beograd stiglo 100 novih autobusa na prirodni gas

U Beograd je stiglo 100 novih autobusa sa pogonom na komprimovani prirodni gas koji će biti pušteni u saobraćaj do kraja nedelje, izjavio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Gradonačelnik Aleksandar Šapić je nakon predstavljanja autobusa u GSP autobuskom pogonu Novi Beograd rekao da je nabavka novih autobusa koštala oko 35 miliona evra, te da će oni značajno unaprediti kvalitet javnog prevoza u prestonici.

Šapić je precizirao da će se autobusi naći na najfrekventnijim i najopterećenijim linijama - 17, 23, 31, 65, 88. 

"Ovo je važan dan za Beograd i Beograđane. Videćemo da li ćemo biti u situaciji da u naredne sve godine nastavimo da obnavljamo vozni park što bi bilo izuzetno važno, ali to iziskuje i značajna sredstva", kazao je Šapić.

Dodao je da će najstariji autobusi biti povučeni iz saobraćaja, te da će u javnom prevozu ostati oni koji nisu previše stari.

Nova vozila na gas su niskopodna i zglobna, s maksimalnim kapacitetom putničkog prostora od 150, odnosno 38 sedišta i 112 mesta za stajanje, uz prostor za kolica za bebe i invalidska kolica.

Opremljena su sistemom za detekciju požara u motornom delu, imaju rampu za olakšan ulazak osoba sa invaliditetom, osvetljena su LED svetlima, a grejanje je, osim radijatora, pojačano kaloriferima i krovnim grejanjem.

Autobusi su opremljeni savremenim rashladnim sistemima, kao i nadzornim kamerama, sistemom za brojanje putnika i vaj-faj internetom. 

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи