Читај ми!

Ognjenu Kapatu za transplantaciju koštane srži potrebno 300.000 evra - kako možemo da mu pomognemo

Petnaestogodišnjem Ognjenu Kapatu je akutna limfocitna leukemija dijagnostifikovana tokom leta. On se trenutno leči hemoterapijama u Institutu za majku i dete. Za njegovo izlečenje potrebna je transplantacija koštane srži koja košta 300.000 evra. Svi koji žele da pomognu u Ognjenovom lečenju mogu to da urade slanjem poruke sa tekstom 1374 na 3030.

Ognjen Kapata ima petnaest godina i upisao je Sportsku gimnaziju, ali u srednju školu još nije krenuo jer ga je u tome omela teška bolest - akutna limfocitna leukemija.

Ognjen je sada na lečenju hemioterapijama, ali da bi potpuno ozdravio mora što pre da ode na transplantaciju koštane srži u inostranstvu, a za koju je potrebno 300.000 evra.

Ognjenova majka Radmila navodi da je za sada prikupljeno oko 10 miliona dinara, a nastavak lečenja u Italiji je hitan i neophodan za Ognjenov oporavak. 

Ukazuje da je Ognjen ima sportski duh i da je odlučan da se izbori sa bolešću, ali i da mu mnogo znači podrška koju dobija od drugara, poznatih i nepoznatih ljudi.

"Ognjenu je sve ovo dalo vetar u leđa da se bori još jače i da zaista veruje da će iz ove utakmice da izađe kao pobednik. On je inače sportista, ima taj sportski duh, ali sve ove akcije utiču pozitivno na njega, popravljaju mu raspoloženje", kaže Radmila.

Zahvaljuje svim dobrim ljudima koji učestvuju u akciji prikupljanja novčanih sredstav za Ognjenovo lečenje. Posebno se zahvaljuje lekarima i osoblju na Institutu za majku i dete koji su, kako kaže, dali i daju sve od sebe da pomognu Ognjenu.

"Mi ne bismo ni došli do ovog trenutka da oni Ognjena nisu krenuli da leče na vreme", ukazuje Ognjenova majka Radmila.

U Osnovnoj školi "Milena Pavlović Barili", koju je pohađao, organizovali su humanitarni turnir kako bi prikupili što više sredstava za njegovo lečenje.

Danas se igra finale turnira u odbojci, a biće organizovani i turniri u košarci i fudbalu, a osnovni cilj je da se prikupi što više sredstava za lečenje.

Direktorka OŠ "Milena Pavlović Barili" Olivera Korošec navodi za RTS da su učenici jako motivisani da pomognu Ognjenu.

"Svi učenici na svoj način doprinose da se prikupi što više sredstava za Ognjenovo lečenje. Do sada smo organizovali humanitarni bazar i sportske turnire, a u planu nam je da uključimo i predškolske ustanove i vrtiće sa naše opštine koji su nam se javili sa predlozima da nam se pridruže. Organizovaćemo i prodajni sajam knjiga. U planu je i humanitarni koncert gde su nam se javili roditelji naših učenika koje su poznate muzičke zvezde i koje su voljne da organizuju koncert za Ognjenovo lečenje", kaže Korošec.

Još jedna akcija najavljena je za nedelju 20. novembar u 10 časova kada će se na Adi Ciganliji veslati za Ognjena.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво