Читај ми!

Er Srbija od decembra direktno leti za Kinu

Nacionalna avio kompanija "Er Srbija" uspostaviće od 9. decembra direktan saobraćaj između Beograda i Tjenđina, četvrtog najvećeg grada u Narodnoj Republici Kini.

Zbog trenutnih kovid-19 ograničenja, letovi između dva grada obavljaće se jednom sedmično i to od Beograda do Tjenđina petkom, dok će se povratni letovi od najveće luke u severnom delu Kine do srpske prestonice obavljati nedeljom, saopštila je nacionalna avio kompanija.

Na taj način, nacionalna avio-kompanija ponovo uspostavlja direktne letove do Kine posle 22 godine, odnosno od oktobra 2000. godine, kada je tadašnji JAT poslednji put leteo za Peking.

"Er Srbija" će biti jedina evropska avio-kompanija koja leti iz Tjenđina i jedna od samo nekoliko evropskih kompanija koje u ovom trenutku imaju direktne letove do Kine.

Letovi između Beograda i Tjenđina obavljaće se avionima erbas A330 iz dugolinijske flote Er Srbije.

Prosečno trajanje leta je deset časova od Beograda do Tjenđina i 12 časova u povratnom pravcu.

Avio-karte za putovanje već su u prodaji i mogu se kupiti po ceni počev od 649 evra po smeru, odnosno od 1086 evra za povratnu kartu u ekonomskoj klasi, s uključenim svim pripadajućim taksama.

U "Er Srbij" ističu da letenje do Kine za njih nije nepoznanica. Tokom 2020. godine, obavili su više desetina specijalnih kargo-letova kojima su u Srbiju dopremljene na stotine tona medicinskih aparata i opreme.

"Ubeđen sam da će naša direktna avio-veza doprineti daljem jačanju već izuzetno snažnih ekonomskih i kulturnih odnosa između dve prijateljske zemlje. Naše ambicije u vezi sa letovima do Kine ovim se ne završavaju. Nadamo se da ćemo u skoroj budućnosti našu mrežu proširiti i drugim strateški važnim gradovima, poput Pekinga i Šangaja", ističe Jirži Marek, generalni direktor "Er Srbije".

Najznačajnija luka na severu Kine 

Tjenđin je grad na severoistoku Kine od preko 14 miliona stanovnika na obali Bohajskog mora, koje je ogranak Žutog mora. Taj grad je glavna luka putem koje se snabdeva kineska prestonica Peking i najznačajnija luka na severu Kine.

Od Tjenđina do Pekinga postoji pruga duga 117 kilometara kojom saobraćaju brzi vozovi i kojom se između dva grada stiže za oko 30 minuta.

Tjenđin je važno saobraćajno i trgovinsko čvorište još od  13. veka, a u gradu su prisutne građevine savremenog, tradicionalnog kineskog i evropskog stila. Danas je Tjenđin izuzetno važan industrijski i finansijski centar, koji pored Pekinga, Šangaja i Čongćinga, ima specijalni status u NR Kini, odnosno nalazi se pod direktnom upravom Vlade NR Kine.    
 
Uspostavljanjem direktne linije do Kine, "Er Srbija" će omogućiti dobre konekcije preko Beograda ka mnogim destinacijama u svojoj mreži, kao što su Amsterdam, Barselona, Oslo, Pariz, Stokholm, Frankfurt, Ljubljana, Valensija, Prag, Venecija, Valensija, Zagreb i druge destinacije širom Evrope i u regionu šireg Balkana.
 
Najtačnije informacije u vezi sa putovanjima do NR Kine i uslovima za ulazak u tu zemlju dostupne su na sajtu ambasade Narodne Republike Kine.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво