Читај ми!

Dvostruko više kandidata nego mesta u studentskim domovima

U studentskom domu Karaburma još u petak je raspodela mesta za brucoše. Za mesto u domu konkurisalo je 15 odsto više najmlađih akademaca nego prošle godine. Povećani su studentski krediti i stipendije i sada iznose 13.000 dinara.

Oni koji su pokazali najbolji uspeh na upisu, imaju i tu mogućnost da izaberu neki od deset ponuđenih studentskih domova. Od deset i po hiljada mesta, 1.211 je namenjeno brucošima.

Ove godine bilo je dvostruko više kandidata nego mesta.

"Studiranje nije samo samo učenje, studiranje je i više od toga. Tu se upoznaju ljudi, tu se druže, a studentski domovi su pravo mesto gde oni mogu i da ostvare sve svoje akademske, a i one socijalne potrebe koje mladi ljudi imaju", ističe rektor Univerziteta u Beogradu, prof. Vladan Đokić.

Goran Minić, direktor Ustanove Studentski centar Beograd navodi da nove cene čekaju od 1. oktobra i one su za ishranu na dnevnom nivou 266 dinara, smeštaj je u zavisnosti od kategorije 1.500 i 2.790 dinara.

Studentski krediti i stipendije sa 8.400 povećani su na 13.000 dinara i pokrivaju troškove života u domu. Resorno Ministarstvo najavljuje nova ulaganja u infrastrukturu, pre svega u Studentskom gradu.

"Po završetku tog važnog projekta imaćemo 1.000 novih mesta. Plan je da u skladu sa našim akcionim planovima takođe rekonstruišemo i ove dve kule ovde u Karaburmi, naravno i u Nišu i u Novom Sadu", ukazuje ministar prosvete Branko Ružić.

Iako je zvanični početak nove akademske godine prvi oktobar, na nekim fakultetima nastava je već počela i to neposredna. I studenti i profesori se nadaju da će tako ostati do kraja akademske godine.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво