Čitaj mi!

Štrajk dela zaposlenih na klinici "Laza Lazarević", traže smenu direktorke

Ispred Klinike za psihijatrijske bolesti "dr Laza Lazarević" održan je jednočasovni štrajk dela zaposlenih koji zahtevaju smenu v.d. direktorke dr Ivane Stašević Karličić.

Doktorka Ljiljana Simić, specijalista psihijatrije, rekla je za Tanjug da će se štrajk održavati svakoga dana dok ne bude ispunjen njihov zahtev ili direktorka ne donese nove odluke, jer su, kako kaže, oni otvoreni za razgovore.

"Ovde su došli zaposleni iz oba sektora, iz ove zgrade i iz zgrade u Padinskoj Skeli. Na ovom štrajku su lekari specijalisti, naši saradnici socijalni radnici, defektolozi, psiholozi, medicinske sestre, kuvarice, dakle ne samo predstavnici sindikata", kazala je dr Simić.

Na pitanje da li štrajk ometa rad klinike, Simićeva tvrdi da je vreme održavanja štrajka izabrano upravo iz razloga kako bi prva smena završila radni dan.

"Tražimo ostavku v.d. direktorke, nadležnim institucijama smo već poslali zahtev jer smatramo da su narušeni međuljudski odnosi u kolektivu i to je nešto što se odrazilo na naš kvalitet rada. Direktorka sama piše raznorazne izjave i poziva zaposlene i ucenjuje ih da potpisuju kako bi pokretala disciplinske postupke protiv drugih zaposlenih. Ukoliko zaposleni odbijaju oni bivaju sankcionisani. Mi želimo da dolazimo na posao rasterećeni, da možemo da se posvetimo našim pacijentima bez stalnog straha od moguće kazne", istakla je dr Simić.

Dodala je da niko od njenih kolega koji su danas na skupu ne treba da bude sankcionisan.

"Mnogo smo trpeli unazad pet godina. Zvale su nas i kolege iz unutrašnjosti koje su se odlučile za jednočasovnu obustavu rada kao vid podrške", kazala je.

Simićeva je rekla da je 30 lekara dalo otkaz otkad je v.d. direktorka, čiju ostavku traže, preuzela tu funkciju i oni će takođe, prema njenim rečima, pružiti podršku tom skupu.

Ističe da su otvoreni za saradnju i da očekuju da direktorka donese neke nove odluke, a u slučaju da ne donese, kako kaže, oni nastavljaju štrajk svakoga dana.