Čitaj mi!

Protest predstavnika komunalnih sistema ispred Skupštine grada Beograda

Uoči početka sednice Skupštine grada Beograda, jutros su se okupili predstavnici komunalnih sistema Beograda kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog, kako kažu, osnivanja dva nova preduzeća u Beogradu i nedostatka dijaloga sa predstavnicima sadašnje gradske vlasti.

Oni su se okupili ispred zgrade Skupštine, sviraju u pištaljke, drže zastave Srbije i platna sa obeležjima GSP-a Beograd i Saveza samostalnih sindikata Srbije, a sa manjeg kamiona postavljenog u neposrednoj blizini ulaza u gradski parlament pušta se muzika.

Učesnici protesta kažu da su prekršene četiri odredbe Koletivnog ugovora za Grad Beograd.

U holu gradskog parlamenta u toku su konferencije za medije odbornika iz više odborničkih grupa koji kritikuju što će se na dnevnom redu gradskog parlamenta naći predlog rebalansa budžeta, ali i odluka o osnivanju dva nova preduzeća.

Reč je o preduzeću "Naplata prevozne usluge Beograda" koje se, kako su ranije najavili gradski čelnici, osniva u cilju efikasnije organizacije prodaje karata, naplate usluga prevoza i kontrole voznih isprava u javnom gradskom prevozu i preduzeće koje će se zvati "Beograd park", a koje će se baviti uređenjem parkova na teritoriji deset gradskih opština.