Читај ми!

Matematičari Srbije osvojili tri medalje na olimpijadi u Indoneziji

Četvoročlana ekipa Srbije osvojila je dve srebrne i jednu bronzanu medalju na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Indoneziji. Na olimpijadi je učestvovalo 349 takmičara iz 88 zemalja. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je matematičarima na izuzetnom postignutom uspehu.

Na Međunarodnoj informatička olimpijada u Indoneziji od 7. do 15. avgusta, učestvovalo je  349 takmičara iz 88 zemalja.

Jovan Bengin, učenik četvrtog i Mateja Vukelić, trećeg razreda Matematičke gimnazije u Beogradu, osvojili su srebrne medalje, saopštilo je Društvo matematičara Srbije.

Filip Bojković, učenik drugog razreda Matematičke gimnazije u Beogradu, osvojio je bronzanu medalju.

Četvrti član ekipe bio je Toni Škrijelj, učenik četvrtog razreda Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" u Novom Sadu.

Rukovodioci ekipe su bili Marko Savić - Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu i Pavle Martinović - Matematički fakultet Univerziteta u Beogradu.

Četvoročlana ekipa Srbije odabrana je na osnovu niza takmičenja ovogodišnjeg ciklusa, u organizaciji Društva matematičara Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije. 

Čestitka Vučića 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Jovanu Benginu, Mateji Vukeliću i Filipu Bojkoviću, osvajanje dve srebrne i bronzanu medalju. 

"Vi ste naš ponos, budućnost i najlepše lice Srbije za koje se svakog dana borimo. Država će dati sve od sebe da vam omogući da se usavršavate i u svojoj zemlji ostanete, kako biste na najbolji način doprineli njenom napretku", navodi se u čestitki Vučića. 

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво