Читај ми!

Episkop Teodosije upoznao Hovenijara sa problemima SPC na Kosovu i Metohiji

Episkop raško-prizrenski Teodosije preneo je američkom ambasadoru u Prištini Džefu Hovenijeru da se Srpska pravoslavna crkva na Kosovu i Metohiji suočava sa brojnim problemima, usred kontinuiranog nepoštovanja zakona, sudskih odluka, verskih prava i sloboda od strane privremenih prištinskih institucija.

Episkop raško-prizrenski Teodosije je zajedno sa arhimandritom Ilarionom, Džefa Hovenijera primio u manastiru Gračanica.

"Upoznali su ga sa nizom problema sa kojima se SPC suočava na KiM, jer kosovske institucije ne poštuju zakone, sudske odluke, osnovna verska i imovinska prava SPC", objavljeno je na Tviter nalogu Raško-prizrenske eparhije Visokih Dečana.

Hovenijer je u svojoj objavi izrazio zadovoljstvo što se ponovo vidi sa vladikom Teodosijem i što posećuje manastir Gračanicu.

"Nastavili smo našu diskusiju o tome da svaki građanin Kosova ima pravo na veroispovest bez diskriminacije. Poštovanje raznovrsnog verskog i kulturnog nasleđa je negovani ideal u svakoj modernoj, multietničkoj demokratiji", napisao je Hovenijer.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво