Читај ми!

Prijave za privredni prestup za nesreću u rudniku "Soko"

Protiv 14 osoba koje smatra odgovornim za nesreću u rudniku "Soko", resorno minstarstvo pored krivične prijave Višem javnom tužilaštvu u Nišu, podnelo je i Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu dve prijave za privredni prestup protiv JP PEU "Resavica" i odgovornih lica u ovom preduzeću, kao i protiv privrednog društva za proizvodnju, inženjering, projektovanje i marketing "Teragold & CO" DOO Beograd i odgovornog lica u ovoj kompaniji.

U nesreći u rudniku "Soko" osam rudara je poginulo, a njih 20 je povređeno.

Kako se navodi u saopštenju, postupajuća inspektorka Ministarstva rudarstva i energetike podnela je prijavu za privredni prestup protiv JP PEU "Resavica" zbog toga što su izvodili rudarske radove na eksploataciji uglja bez pribavljenog rešenja o odobrenju koje izdaje Ministarstvo.

Prijavu je podnela i protiv beogradske kompanije "Teragold & CO" DOO zbog toga što je sačinjen konačni izveštaj o izvršenoj tehničkoj kontroli rudarskog projekta koji nije izražen u skladu sa prethodno odobrenom dokumentacijom koja je propisana zakonom, dodaje se u saopštenju.

Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu predat je i zapisnik inspektorke, brojni dokazi, kao i druga dokumentacija kojom resorno ministarstvo raspolaže u vezi sa rešenjima o odobrenju za izvođenje rudarskih radova.

Nakon završene istrage, Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu objavilo je 27. jula da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka povodom smrti osam rudara iz rudnika "Soko".

четвртак, 09. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара