Читај ми!

Mihajlović: Napraviti registar pedofila i nasilnika, zabraniti im zapošljavanje u državnim ustanovama

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović predložila je izmenu zakona o državnim službenicima i krivičnog zakona kako bi se nasilnicima i zlostavljačima zabranilo zapošljavanje u državnim ustanovama, preduzećima i institucijama, kao i da se napravi registar pedofila i nasilnika kako bi sve institucije imale jedinstveni sistem, ali i da bi građani znali pored koga žive.

Zorana Mihajlović kaže da je cilj da se onemogući onima koji su nasilnici da budu zaposleni u državnim ustanovama i službama.

"Nije važno da li ste vi direktor ili ste vi običan radnik ili zaposleni, vi ste nasilnik, ne možete da radite u državnoj službi. Vi predstavljate državu u svakom svom minutu rada u državnoj službi", poručila je Mihajlovićeva.

Navela je da je dug put da dođemo u situaciju da nasilja nad ženama i devojčicama nema, ali da možemo još mnogo toga svi zajedno da učinimo da se nasilje prepozna i adekvatno sankcioniše i to, pre svega, kroz izmenu zakona.

"Takođe potreban nam je i registar nasilnika i pedofila, jer mora da postoji razmena informacija među nadležnim institucijama, a i da javnost ima te podatke, jer građani treba da znaju da li im u susedstvu živi pedofil", izjavila je Mihajlovićeva u Petrovcu na Mlavi, odgovorajući na pitanje novinara.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво