Читај ми!

REM dodelio nacionalne TV i radio frekvencije

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) dodelio je nacionalne frekvencije televizijama Pink, Prva, B92 i Hepi. Doneta je i odluka o raspisivanju konkursa za petu nacionalnu frekvenciju za televizijsko emitovanje.

Na današnjoj sednici, REM je doneo odluke o izdavanju dozvola za pružanje medijske usluge televizijskog emitovanja putem zemaljskog digitalnog prenosa za područje Srbije.

Potrebnom većinom glasova, kako je saopšteno, dozvole su dobili TV Prva, TV Pink, Hepi TV i TV B92, koje su i do sada uživale nacionalnu gledanost.

Na toj sednici Savet REM-a je doneo odluke o izdavanju dozvola za pružanje medijske usluge radija putem zemaljskog analognog prenosa u Srbiji, a potrebnom većinom glasova dozvole su dobili Hit mjuzik FM, Radio S, Radio S2 i Plej radio.

Takođe, kako se navodi, zbog velikog interesovanja za dobijanje dozvole za televizijsko emitovanje za područje cele Srbije, Savet REM-a je doneo odluku o raspisivanju Konkursa za dodeljivanje još jedne dozvole, za petu frekvenciju.

Savet REM je na današnjoj sednici doneo i odluku o raspisivanju Konkursa za dodelu dozvola za region Beograda, i to tri dozvole za televizijsko emitovanje putem zemaljskog digitalnog signala i 12 dozvola za pružanje medijske usluge radija putem zemaljskog analognog prenosa.

"Savet REM-a je odluke doneo na profesionalan i odgovoran način, u skladu sa demokratskom procedurom, ceneći sve okolnosti navedene u konkursnoj dokumentaciji, uvažavajući mišljenja struke, javnosti i svakog člana Saveta REM-a. Zato Savet REM-a apeluje na najširu javnost i ukazuje na potrebu da se izbegne svaka vrsta manipulacije i politizacije u vezi sa odlukama koje su donete", stoji u saopštenju objavljenom na sajtu REM-a.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво