Читај ми!

Stefanović: Veće angažovanje vojske u inžinjerijskim radovima

Ministar odbrane Nebojša Stefanović posetio je pripadnike Treće brigade kopnene vojske i prisustvovao obuci u kasarni "Toplički ustanak" u Kuršumliji. Nakon toga, obišao je i pripadnike vojske, angažovane na uređenju rečnog korita Toplice.

Stefanović je tom prilikom rekao da je instrukcija predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se poveća uloga Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u inžinjerijskim radovima koji se izvode u našoj zemlji, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

"Drago mi je da vidim jako dobru saradnju lokalne samouprave i Vojske ovde. Pripadnici našeg 310. inžinjerijskog bataljona Treće brigade ovde su za sedam, osam radnih dana ozbiljnim radom, ne obazirući se na ovo tropsko vreme u našoj zemlji, uspeli da očiste veliki deo korita reke, odnosno ceo ovaj pravac od nekih 400, 500 metara do sada, a u narednim danima završiće preostali deo posla", rekao je Stefanović.

Kako je istakao, ovakvi radovi su još jedan od načina i da Vojska Srbije razvija svoje sposobnosti.

"Razgovarao sam i sa predsednikom Vučićem i njegova ideja i instrukcija je da povećamo ulogu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u inžinjerijskim radovima koji se izvode u Srbiji. Ovde možete da vidite i neke od novonabavljenih mašina za našu vojsku i mi želimo da sa našim inžinjerijskim kapacitetima pomognemo gde god možemo, tamo gde lokalne samouprave to ne stižu zbog nedovoljnog kapaciteta komunalnih preduzeća, pa čak i u izgradnji puteva, uređenju i svemu onome što Vojska može da uradi", poručio je ministar odbrane.

On je izrazio zadovoljstvo što Treća brigada razume da je važno da Vojska bude na raspolaganju svom narodu u svim situacijama.

"Vojska je uvek uz svoj narod i uvek je tu kada je teško, kada je potrebna pomoć, i uvek znate da možete da računate na ljude u uniformi. Drago mi je da sam danas imao priliku da se ponovo uverim da to cela Treća brigada razume, da znaju da je uloga Vojske da bude na raspolaganju svom narodu u svim situacijama", naglasio je Nebojša Stefanović.

On je istakao da se prilikom obilaska obuke pripadnika Treće brigade u kasarni "Toplički ustanak" uverio da je to jedan od najsolidnijih delova naše vojske.

"Imao sam priliku danas da vidim i naše mehanizovane bataljone i jednu malu pokaznu vežbu koju su izveli, ukrcavanje, iskrcavanje i  ovaj deo ovde zaista je kor naše vojske. Ovde ste mogli i da vidite profesionalne vojnike koji su angažovani u pomoćnim radnim grupama, pored ovih momaka koji upravljaju mašinerijom. Znači oni su ne samo u borbenim vozilima, već i u ovakvim vozilima inžinjerije gde daju sve od sebe da pomognemo ljudima na vreme da se ne desi neka bujična poplava, pa da onda začepljeno korito reke bude zaista problem", istakao je ministar Stefanović

Zahvalio se svim ljudima koji učestvuju u radovima - predsedniku opštine, komandantu Treće brigade i svim ljudima iz inženjerije, potpukovniku Milenkoviću, i svima koji su učestvovali u radovima.

Istakao je da će se upravo zbog toga nastaviti investiranje u našu vojsku.  

"Trudićemo se i da modernizujemo, unapredimo njihovu opremu i naoružanje, a razgovarao sam sa predsednikom i o tome da u narednom periodu, ukoliko to ekonomska situacija zemlje bude dozvoljavala, imaju i povećanje plata, jer je to važan faktor i u privlačenju novih vojnika, ali i naravno u zadržavanju postojećih", poručio je ministar Stefanović, koji je i ovom prilikom pozvao mlade da se prijave na dobrovoljno služenje vojnog roka i postanu nakon toga pripadnici naše vojske.

Prilikom današnjeg obilaska ministra Stefanovića u kasarni "Toplički ustanak" dočekao je komandant Treće brigade kopnene vojske pukovnik Dragan Antić, dok im se u obilasku radova pridružio i predsednik opštine Kuršumlija Vojimir Čarapić.

Čarapić je istakao da ovo nije prva saradnja pripadnika vojske i opštine Kuršumlija.

"Ranije smo sarađivali na saniranju posledica od poplava, a ovo je prvi put da delujemo preventivno. Znate da je kuršumlijska teritorija  jedna od najvećih, ima najviše puteva, a komunalno preduzeće ne može da postigne sve. Zajedničkom saradnjom ide dosta brže i nadam se da ćemo i u budućnosti nastaviti sa ovakvim radovima", rekao je predsednik opštine Kuršumlija.

Po završetku obilaska jedinica, ministar Stefanović posetio je i manastir Svetog Nikole, najstariju zadužbinu Stefana Nemanje, gde ga je dočekao jeromonah Simeon.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво