Čitaj mi!

Šapić: Grad će preuzeti Beogradsku autobusku stanicu i završiti je za par meseci

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je da je Beogradska autobuska stanica prihvatila sporazumni raskid ugovora. Mi ćemo da je preuzmemo i završimo za par meseci jer mislimo da je to interes svih Beograđana, poručio je Šapić.

Aleksandar Šapić je u emisiji Fokus na TV B92 precizirao da prihvatanje sporazumnog raskida ugovora znači da će im Grad isplatiti sav novac koji su uložili u protekle četiri i po godine iako i njihovom krivicom ona nije završena pošto je Grad Beograd dao zemlju i uradio pristupne saobraćajnice.

"To ćemo uraditi jer je reč o 700 zaposlenih o kojima njihovo rukovodstvo treba da vodi računa. Ja tim zaposlenima, koji su mene napali kada sam rekao da će se taj ugovor raskinuti, kažem da razmisle ko su njihovi rukovodioci, kako vode firmu i zašto su došli u situaciju da posle četiri i po godine nisu u stanju da sprovedu nešto za šta im je dat novac", rekao je Šapić.

Istakao je da grad sada daje dodatne pare jer misli da je interes Beograđana da dobiju autobusku stanicu što pre, ali isto tako jer želi da pokaže brigu o 700 zaposlenih koji tamo rade.

"Samo što posle ovoga sva odgovornost za dalji rad preduzeća ide na većinske vlasnike i rukovodstvo, a ne na nekog drugog i verujem da to i radnici koji tamo rade sada razumeju. Mi ćemo da završimo Beogradsku autobusku stanicu za par meseci i naći ćemo operatera koji će njom da rukovodi", rekao je gradonačelnik.