Читај ми!

Arseniju potrebna pomoć za lečenje matičnim ćelijama

Petogodišnji Arsenije Ristić iz Sombora je bio kao i svaka druga beba, ali je posle nekog vremena počeo da zaostaje u razvoju. Postavljena je dijagnoza – pervazivni razvojni poremećaj sa spektrima autizma. Za lečenje je potreban tretman matičnim ćelijama. Do 11. jula je potrebno prikupiti 42.000 evra.

Porodica Ristić iz Sombora bila je srećna i bezbrižna, nakon rođenja Arsenija 2017. godine, mama Sanja je imala sve ono o čemu je maštala. Međutim, nakon godinu i po dana kod Arsenija su uočene promene.

"Arsenije je bio zdravo dete, na vreme se razvijao, lepo je prohodao, počeo je da puzi, sve na vreme. Samo odjednom – neke prve reči je počeo da dobija i odjednom kao da se isključio", kaže Arsenijev tata Milorad Ristić.

Mali Arsenije je prestao da se odaziva na svoje ime, izgubio je kontakt očima, pojavila se hiperaktivnost.

Na privatnoj klinici u Novom Sadu dijagnostikovan je pervazivni razvojni poremećaj sa spektrima autizma. Za lečenje su potrebna tri tretmana matičnim ćelijama, kao i niz terapija kod logopeda, hiperbarična komora.

"Dobijamo jako veliku šansu za njegov oporavak, čak 30 odsto, što je jako bitno. Čak i jedan posto da su nam rekli, mi bismo to pokušali, jer sve smo do sada pokušavali. Ovo nam daje jednu jako veliku nadu za te Arsine prve reči, koje već četiri i po godine ja i moj suprug čekamo, i ostala naša porodica", rekla je mama Sanja Ristić.

Prvi tretman matičnim ćelijama zakazan je već za 11. jul, pa je neophodno da porodica prikupi 42.000 evra.

Arseniju možete pomoći tako što ćete poslati SMS sa tekstom 1295 na broj 3030.

уторак, 19. март 2024.
3° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво