Čitaj mi!

Posle tročasovnog prekida normalizovano napajanje strujom u Beogradu

Zbog kvara na novobeogradskoj trafostanici, koja je u vlasništvu JKP "Beogradske elektrane", bez napajanja je od 15 do 18 sati ostao deo korisnika distributivnog sistema na Novom Beogradu, Čukarici i u centralnim gradskim opštinama. Bez napajanja su u tom periodu bile i pojedine trolejbuske i tramvajske linije, zbog čega se u gradu stvarala velika saobraćajna gužva.

U prekidu su bile tramvajske i trolejbuske linije u delu Kneza Miloša, Bulevara Neznanog junaka, na Mostarskoj petlji, deo Novog Beograda u Bloku 28 i Požeška ulica na Banovom brdu. 

Na tim lokacijama u prekidu su do kasnih poslepodnevnih sati bile tramvajske linije 11, 12 i 13, trolejbuske linije 40 i 41, i linija Eko 1.

Oko 18 časova napajanje je normalizovano prvo u ulici Kneza Miloša. 

Bez napajanja električnom energijom je bila i Požeška ulica na Banovom brdu, gde nisu radili semafori i stvarala se velika saobraćajna gužva, a policija je regulisala saobraćaj. 

Iz EDB-a su saopštili da je zbog kvara na trafostanici TS 110/35 kV TE-TO Novi Beograd, koja je u vlasništvu JKP "Beogradske elektrane", bez napajanja od 15.15 ostao deo korisnika distributivnog sistema na Novom Beogradu, Čukarici i u centralnim gradskim opštinama.

Dežurne ekipe su odmah izašle na teren radeći na uspostavljanju napajanja preko alternativnih pravaca.

Na nekoliko minuta do prebacivanja na agregate, bez struje je bio i deo Kliničkog centra.