Читај ми!

Meštani Pakovraća protestovali zbog imovine koja im se oduzima na trasi budućeg auto-puta

Meštani Pakovraća kod Čačka, čije se kuće i imanja nalaze na trasi auto-puta Preljina-Požega, koja je u izgradnji, protestovali su ispred Gradske uprave u Čačku zbog spora oko imovine koja im se oduzima zbog izgradnje auto-puta.

Pojedini meštani okupljeni na protestu ispred Gradske uprave nedavno su, kažu, dobili rešenja da se sa imanja isele za sedam dana, a nije im isplaćena nadoknada za imovinu koja se oduzima zbog gradnje auto-puta od Preljine do Požege.

"Da je bilo bilo šta normalno, naša domaćinstva su trebala biti iseljena dve godine pre početka gradnje auto- puta, gde smo mi imali i vremena i snage i novca da se mi negde skućimo. Ovakav postupak nas je stvarno iznenadio, iritirao i došli smo do tog stava da se mi nećemo iseliti, pa makar nas i na silu iseljavali", kaže Miloš Nikolić, meštanin Pakovraća.

Za eksproprisanu zemlju ponuđena je cena kojom meštani nisu zadovoljni. Pravdu su tražili na sudu i organizovali više protesta.

"Niko nema dinar prihoda zadnje dve i po godine na zemljištu. Nije to 10, 15, 20 ari. Znači od 50 ari do četiri hektara pojedinima je uzimano, dinar prihoda sa tog zemljišta vlasnici nemaju. Porez plaćamo i dalje, od čega narod da živi", ističe meštanin Pakovraća Milojko Ćosić.

Danas se uprava grada nije oglašavala - njihova stara poruka je da rade u skladu sa zakonom.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво