Čitaj mi!

Neko ipak ide na posao u jakni na plus 35

Ima, ipak, jedno mesto koje se povremeno, u ovakvim danima, svima nama učini kao idealno. Proveravali smo kako izgleda kada vam je na plus 35 radno mesto hladnjača.

Sa 33 stepena, ekipa RTS-a ušla je u hladnjaču gde je temperatura četiri stepena. Tu su bili 20 minuta. Prvih 10 minuta je zaista prijalo rashlađenje, ali je postalo hladno.

Oni ne znaju za sunčanicu i dehidrataciju. Dok se većina Beograđana ovih dana topi na tropskim temperaturama, oni rade na temperaturi od samo četiri stepena.

Na pitanje kako se oseća kada sa četiri stepena izađe na plus 35, Aleksandar Kuzmanović kaže: nikako, znoj, vrućina.

"Ne smemo odmah na sunce, jer možemo da padnemo u nesvest, jer je razlika ovde i napolju. Sačekamo nekih pet, deset minuta pa onda idemo", kaže Sanela Simonić.

Radnici u komori ne bi trebalo da budu duže od dva sata. Zato se prave pauze od pola sata, pa onda ponovo u hladnjaču.

"Samo jakne, treba da se obučeš kako treba i to je to, ne treba nikakva oprema", kaže Simonićeva.

Ipak, kažu, može da se izdrži rad na tako niskim temperaturama. U hladnjači je najlepše leti, mada im i zimi odgovara, jer tu često bude toplije nego napolju.