Čitaj mi!

Položen kamen temeljac za kuću šestočlane porodice Perić iz sela kod Novog Brda

Ministar za zajednice i povratak u prištinskoj vladi Goran Rakić je sa gradonačelnikom Novog Brda Sašom Miloševićem položio kamen temeljac za izgradnju kuće šestočlanoj porodici Bojana Perića iz sela Prekovce. Kuća površine 62 metra kvadratna će Perićima biti izgrađena i useljiva, ukoliko radovi budu tekli po planu, za dva meseca.

Bojan Perić koji se inače bavi vulkanizerskim poslom, kaže da sebi i svojoj porodici od sopstvenih prihoda nikada ne bi mogao da priušti novi dom, navodi se u saopštenju ministarstva.

Goran Rakić je rekao da je ovo početak izgradnje planiranih kuća koje će sa partnerima iz Kancelarije EU na Kosovu graditi, a kojih će, kako je rekao, biti na desetine.

Gradonačelnik opštine Novo Brdo, Saša Milošević je danas rekao da je svako ulaganje značajno za meštane ove opštine jer šalje jasnu poruku da stanovnici Novog Brda mogu da očekuju pomoć u različitim oblastima važnim za njihov život.

Pre polaganja kamena temeljca za izgradnju kuće porodice Perić iz Prekovca, ministar Goran Rakić i gradonačelnik Opštine Novo Brdo su na sastanku održanom u Opštini Novo Brdo razgovarali o potencijalnim infrastrukturnim projektima koje ministarstvo može da podrži.

Polaganju kamena temeljca danas prisustvovala je i šefica Međunarodne organizacije za migracije (IOM) Ana Rostocki.