Читај ми!

Radnici "Fijata" sutra protestuju, Vlada poziva na strpljenje

Radnici "Fijata" organizovaće sutra protest ispred Skupštine grada Kragujevca. Na taj korak su se odlučili, kako pojedini njihovi predstavnici tvrde, jer su propali pregovori sa Vladom Srbije. Iz Vlade to demantuju i kažu da pregovori niti su propali, niti su prekinuti, ali da ih protest može ugroziti.

Predstavnici radnika dali su pregovaračkom timu Vlade rok da ih danas do 11 sati obavesti o ponudi sa kojom bi mogli da izađu pred zaposlene. Poziv iz Nemanjine stigao je i pre zadatog roka, ali bez odgovora na radničke zahteve.

"Tražili smo otpremnine od 1.000 evra, nisu nam ponudili ništa, nisu nam ponudili ni manje otpremnine. Tražili smo posao u drugim firmama. Samo su rekli mi ne možemo da idemo preko 'Stelantisa', ugrozićemo ako vam damo ponude, ugrozićemo njihov ostanak ovde", kaže Đorđe Milojević, prestavnik radnika "Fijata".

I sindikalni lideri smatraju da su radnici dovedeni pred svršen čin, ali ne isključuju dalje pregovore.

"U Vladi nam je rečeno da dokle god traje izjašnjavanje zaposlenih za rad u inostranstvu, jednostavno ne možemo da dobijemo odgovore na ona pitanja koja smo postavili. Kada smo mogli da čekamo četiri pune godine za novi model i kada smo mogli da čekamo ove četiri nedelje vezano za sve ove pregovore, mislim da možemo da sačekamo i ova četiri dana", poručuje Saša Đorđević, predsednik Samostalnofg sindikata FAS-a.

Na strpljenje poziva i Vlada. Sa predlogom rešenja za prekobrojne radnike izaći će kada "Fijat" završi proces registracije radnika koji su se odlučili za inostranstvo.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво