Читај ми!

Ni posle trećeg sastanka radne grupe o statusu radnika "Fijata" nema rešenja, novi u sredu

Bez konkretnih rešenja završen je i treći sastanak radne grupe za radnike "Fijata" u Kragujevcu. Pod znakom pitanja je i dalje ko sve spada u osetljive kategorije radnika koji će ostati da radi u fabrici, bolji uslovi za rad u inostranstvu, kao i visina otpremnine.

Sindikalci kažu da će se u sredu znati broj radnika koji žele da rade u inostranstvu, a za tada je zakazan i novi sastanak radne grupe u Beogradu. Nadaju se da će do četvrtka biti poznata sudbina svih radnika kragujevačke fabrike automobila.

"Postoji sigurno mogućnost da se ovo lakše reši. To je samo na jedan način ako se desi da kompanija zaista u narednom periodu jednostavno izađe sa nešto povoljnijim rešenjem, ako ostanemo na ovako ovim trenutno dve godine odlasaka u inostranstvo, bojim se da ćemo imati teža rešenja", navodi Saša Đorđević, predsednik Samostalnog sindikata FAS.

Đorđe Milojević, predstavnik radnika navodi da su svi nestrpljivi, da svi žele da vide kolike su otpremnine.

"Koji su drugi poslovi, sve je neizvesno nemamo više strpljenja", ističe Milojević.

Menadžment "Fijatove" fabrike u Kragujevcu 12. maja započeo je razgovore sa oko 2.000 zaposlenih u toj fabrici. Kako je RTS-u tada potvrđeno u Samostalnom sindikatu, zbog obustave proizvodnje, radnicima je ponuđeno da u naredne dve godine rade u nekoj od fabrika "Stelantisove" grupacije u Slovačkoj, Poljskoj, Italiji ili Nemačkoj, a druga opcija je, kako tvrde u sindikatu, otpuštanje.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво