Читај ми!

Vanredna odbrana od poplava u Užicu i Čačku, nevreme oštetilo puteve i mostove

Zbog obilnih padavina uvedena je vanredna odbrana od poplava u Užicu i Čačku. Došlo je do naglog porasta vodostaja na rekama Đetinji i Skrapežu sa tendencijom daljeg rasta. Prethodne noći na području opština Gornji Milanovac, Čačak i Požega pričinjena je šteta na infrastrukturi.

Na reci Đetinji u Užicu i u čačanskim gradskim branama "Vrutci" i Gradska brana na vodnoj jedinici "Zapadna Morava - Čačak" uvedena je vanredna odbrana od poplava zbog aktuelne hidrološke situacije usled obilnih padavina, saopštilo je Javno vodoprivredno preduzeće "Srbijavode".

Usled obilnih padavina inteziteta preko 70 milimetara roku od 12 sati, prema informacijama lokalnih stanica došlo je do naglog porasta vodostaja na rekama Đetinji i Skrapežu sa tendencijom daljeg rasta i zasićenosti tla. 

Ogromna količina padavina koja se juče za kratko vreme sručila u pojedinim delovima Srbije, izazvala je bujične poplave koje su nanele štete, pre svega na putnoj infrastrukturi. Palo je između 30 i 60 litara kiše po kvadratnom metru. 

Jaka kiša padala je na području Beograda, Užica, Zlatibora, Arilja, Ivanjice, Lučana, Gornjeg Milanovca, Čačka, Požege. 

Usled obilnih padavina prethodne noći na području opština Gornji Milanovac, Čačak i Požega, pričinjena je šteta na infrastrukturi. 

Reka Kamenica oštetila je most u Bogdanici, odnela je put prema nekoliko domaćinstava u Mršeljima, koja su trenutno odsečena.

Žitelji tih krajeva kažu da je plavila i kuće, što se može i videti na fotografiji. Oštećeni su brojni nekategorisani putevi.

Zbog obilnih padavina, sinoć oko tri sata reka Kamenica se izlila iz korita. U potkablarskom selu Jančiću bujica je oštetila puteve. Poplavljeni su voćnjaci i vikendice uz reku.

Most na reci Čemernici koji povezuje mesne zajednice Miokovci i Gornju Gorevnicu urušio se i saobraćaj je u prekidu.

Svi meštani mesnih zajednica čiji su objekti poplavljeni mogu podneti zahteve za pomoć na šalteru pisarnice Gradske uprave grada Čačka.

Vatrogasci su jutros oko šest časova evakuisali ženu i dvoje dece u selu Prijevor. 

Tokom noći, vatrogasci Užica i Čajetine evakuisali su 22 osobe iz apartmanskog kompleksa kupališta "Zlatiborska jezera", na putu za Semegnjevo, koji je poplavio potok.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се