Читај ми!

Dom učenika „Milutin Milanković“ obeležio jubilej

Od osnivanja 1961. godine dom se razvio u mesto gde učenici na školovanju u Beogradu mogu u potpunosti da ostvare svoje talente i žive udobno u bezbedno

Svoj 61. rođendan Dom učenika srednjih škola „Milutin Milanković" proslavio je svečanom manifestacijom u Centru za kulturu „Vlada Divljan".

Manifestaciji su prisustvovali predstavnici Vlade Srbije, ministarstava prosvete, sporta i kulture, gradonačenik Beograda Zoran Radojičić i predstavnici brojnih institucija kao i domova iz Sarajeva, Skoplja i Trebinja sa kojima je ravijena dobra saradnja.

Program su osmislio i vodili učenici, korisnici Doma, a kojih je ove godine 307 i pohađaju 28 srednjih škola u Beogradu, a domaćin je bio direktor Doma Nenad Milenović.

Takođe, u umetničkoj galeiji Centra za kulturu „Vlada Divljan" postavljena je izložba fotografija koja posetiocima omogućava da se bolje upoznaju sa radom Doma.

U Domu je u oktobru prošle godine održana tribina o pandemiji na kojoj su sa učenicima o važnosti vakcinacije razgovarali članovi kriznog štaba, a što je uticalo na podizanje nivoa svesti i higijenskih mera za zaštitu od pandemije.

U pripremi je predavanje na temu "Mere i postupci u slučaju prijave o postavljanju eksplozivne naprave" aktuelno zbog učestalih prijava o postavljenim bombama u Beogradu, naročito u školama koje pohađaju učenici koji koriste usluge Doma.

недеља, 26. мај 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије