Čitaj mi!

Delovi Beograda bez struje zbog nevremena – grom udario u kuću, problemi u gradskom saobraćaju

Beograd je jutros zahvatilo nevreme sa kišom, grmljavinom i jakim severozapadnim vetrom koje je stiglo iz pravca Zemuna. Delovi Krnjače i Borče bez struje. Problemi u gradskom saobraćaju.

Beograđane koji su poranili dočekalo je potpuno mračno jutro, jak vetar i kiša. Polomljeno je dosta granja, a vetar je razneo različite predmete po ulicama.

Grom je udario u jednu kuću u Zelengorskoj ulici u Zemunu, pa se osoba koja je živela u njoj nagutala dima, saznaje RTS u Hitnoj pomoći koja je intervenisala na licu mesta. 

Pojedini delovi Borče i Krnjače nemaju struju zbog kvara na trafo stanici. Ekipe Elektrodistribucije su na terenu.

Jutrošnje nevreme donelo je probleme u gradskom saobraćaju. Oko 5.30 grom je udario u transformator Depoa Sava, tako da u toj tramvajskoj garaži nije bilo struje.

Tokom prepodneva kvar je otklonjen i linije saobraćaju redovnom trasom, rekao je za Tanjug gradski sekretar Darko Glavaš.

Drvo koje je oko pet sati palo na uglu cara Nikolaja i Ulice Maksima Gorkog, oštetilo je trolejbusku mrežu. U zastoju su linije 19, 22 i 29.

Drvo je palo na kolovoz i Vojvođanske ulice u Surčinu. Zastoj u saobraćaju trajao je oko 50 minuta.  

Kvarovi na elektrodistributivnoj mreži zabeleženi su i na teritoriji Rasinskog i Zaječarskog okruga. 

Prognoza meteorologa za vikend 

RHMZ najavljuje da će tokom popodnevnih sati na području Srbije biti umereno i potpuno oblačno.

U Vojvodini, na području Braničevskog okruga, kao i na krajnjem jugoistoku mestimično sa kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Na području istočne i južne Srbije nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, a lokalno su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode: grad, jak vetar i intenzivniji pljuskovi.

RHMZ upozorava da se u nedelju u istočnoj Srbiji lokalno očekuje velika količina padavina od 20 do 40 litara kiše po metru kvadratnom, lokalno i oko 60 litara za 24 sata.

Kiša, pljuskovi, grmljavina i pojačan severozapadn vetar očekuju Beograđane i drugog dana vikenda.