Читај ми!

"Lasta" priznala da je bilo problema sa polascima, kažu da će nabaviti nova vozila

Nakon što su se stanovnici Mladenovca žalili jer "Lasta" početkom prošle nedelje nije realizovala skoro 250 polazaka, grad je zapretio da će raskinuti ugovor sa njima. Predstavnici "Laste" su se pravdali tehničkim problemima i na sastanku sa gradskim sekretarijatom danas najavili nabavku novih vozila.

Lasta ima osam linija koje su duže od 20 kilometara, a kako se može naslutiti iz izjava čelnika grada - neredovan prevoz nije problem samo u Mladenovcu.

Sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević kaže da će se intenzivno pratiti realizacija polazaka na liniji 493, koja je najvažnija kada je Mladenovac u pitanju.

"Potrudićemo se da ne dođe do većih iskakanja u toj realizaciji. Naravno, uek postoje tehnički otkazi, neispravnosti vozila se dešavaju i na drugim linijama i kod drugih prevoznika, teško je održati sto posto realizaciju na svakoj liniji. Ali, ugovorom je predviđeno 97 odsto realizacija za sto posto priznavanja izvršenog transportnog rada", naveo je Vasiljević.

Predstavnici "Laste" danas su na sastanku u Sekterarijatu za javni prevoz priznali da je bilo problema sa ispravnošću voznog parka i najavili nabavku novih vozila čime će obezbediti veću pouzdanost u ispunjenju ugovornih obaveza.

Izjavili su i da će se preduzeće potruditi da poštuje i ispunjava ugovorne obaveze kako bi građanima pružili uslugu u skladu sa planiranim redovima vožnje.

Sekretarijat napominje i da grad Beograd blagovremeno ispunjava sve svoje finansijske obaveze u skladu sa ugovorom, kako prema SP "Lasta" a. d. Beograd tako i prema ostalim prevoznicima.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво