Читај ми!

Stelantis imenovao novog direktora, 100 radnika se prijavilo za rad u inostranstvu

Jovica Jovanović imenovan je za industrijskog direktora u Srbiji koji će biti direktno zadužen za proizvodnu lokaciju Stelantisa u Kragujevcu, saopšteno je iz te kompanije.

Jovica Jovanović se vraća da predvodi poslovanjem fabrike nakon uspešnog međunarodnog iskustva, prvo na poziciji globalnog direktora procesnog inženjeringa i kasnije regionalnog direktora za Evropu poslovnih jedinica Preseraja i konstrukcije alata. Biće na čelu fabrike u Kragujevcu i zadužen za sveobuhvatno industrijsko prisustvo Stelantis-a u Srbiji na putu ka njegovoj novoj održivoj budućnosti, navodi se u saopštenju.

"Stelantis je 28. aprila najavio da će instalirati novu električnu platformu u Kragujevcu za proizvodnju kompaktnih vozila počevši od sredine 2024," rekla je Silvia Verneti, direktorka Stelantisove ćerke firme FCA Srbija d.o.o. i direktorka globalne korporativne kancelarije Stelantisa. To će, kaže, pomoći kompaniji da bude na putu ka postizanju 100 odsto prodaje miksa električnih vozila na baterije u Evropi do kraja ove decenije i da dostigne nulte emisije ugljenika do 2038.

Stelantis, kako se dodaje, je počeo da radi na fleksibilnom i agilnom industrijskom ekosistemu u okviru koga će se sprovesti neophodna faza tranzicije, uključujući prekvalifikovanje radnika što će biti moguće pomoću zajedničke posvećenosti koju su izrazile sve zainteresovane strane, uključujući Vladu Republike Srbije, socijalne partnere, dobavljače i zaposlene.

Plan transformacije takođe predviđa dvogodišnje premeštaje u druge Stelantisove fabrike u Evropi, gde je prelazak na elektrifikaciju već počeo, ili programe za napuštanje kompanije. Za samo jednu nedelju, 25 odsto pozvanih zaposlenih izrazilo je interesovanje za rad u inostranstvu i više od 100 kolega već je prihvatilo rad u drugim Stelantisovim fabrikama u Evropi.

U saopštenju se navodi da će značajan broj radnih mesta u inostranstvu biti obezbeđen, a pojedinačni intervjui će se nastaviti tokom narednih dana. 

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво