Читај ми!

Sportska takmičenja za beogradske akademce u "Štark Areni"

Za beogradske akademce narednog vikenda organizuju se sportska ekipna takmičenja. Najbolji na "Sport Bizu" dobiće pehare. Osim turnira, biće organizovane i panel diskusije.

Na terenima "Štark Arene" od 27. do 29. maja biće organizovano najveće sportsko takmičenje za studente Univerziteta u Beogradu.

Ideju Saveza studenata FON-a podržalo je više od 20 studentskih organizacija našeg najstarijeg i najvećeg univerziteta. Akademci će moći da se takmiče u odbojci, fucalu i basketu.

Margareta Smiljanić, predsednica Studentske konferencije univerziteta Srbije istakla je da se ovom aktivnošću promoviše sport među mladima.

"Mlade moramo da motivišemo da se bave fizičkim aktivnostima, da nastave sa svojim redovnim aktivnostima i da se povezuju na svom fakultetu sa studentima, ali i sa ostalim kolegama sa drugih fakulteta", kaže Smiljanićeva.

Izbori za studentski parlament

A za akademcima su izbori za studentski parlament. Prvi put su sprovedeni u skladu sa Zakonom o studentskom organizovanju, usvojenim prošle godine.

Margareta Smiljanić navodi da, prilikom sproveđenja izbora, nisu imali većih problema.

"Pozivamo sve studente i kolege da nam se obrate ako imaju i dalje nedoumice oko implementacije Zakona. Ovo je bila godina puna izazova, jer su sva studentska udruženja morala da se registruju kako bi se kandidovala, što do sada nije bio slučaj ili da skupe određen broj potpisa kako bi mogli da kandiduju svoju listu na izborima", objašnjava.

Kaže i da ih očekuje period sastanaka izborne komisije koje pregledaju dokumentaciju, donose i usvajaju konačne rezultate izbora.

Do kraja meseca svi univerziteti trebalo bi da objave rezultate. U prvim nedeljama oktobra biće konstituisani i novi sazivi parlamenata na mandatni period od dve godine.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво