Читај ми!

Gak: Ostalo još nekoliko srednjih škola da se pregledaju posle dojava o bombama

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak rekao je za RTS da danas sve osnovne škole rade u punom kapacitetu i da je ostalo još nekoliko srednjih škola da se pregledaju zbog dojava o podmetnutnim bombama.

Da li su završene bezbednosne provere u svim beogradskim osnovnim i srednjim školama posle dojava o bombama i da li se obrazovni sistem vratio u redovne tokove? Da li je Beograd spreman za Final for i doček košarkaske elite.

 

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da danas sve osnovne škole rade u punom kapacitetu i da je ostalo još nekoliko srednjih škola da se pregledaju.

"Dobro je da ni u jednoj školi nije nađeni nijedna eksplozivna naprava. Juče smo imali nekoliko dojava i te škole su ostale da se pregledaju. Ja verujem da ćemo sutra raditi punim kapacitetom i kada su u pitanji i srednje i osnovne škole", naveo je Gak.

Gak je prokomentarisao da veruje da eksplozija bombe koja se dogodila jutros na Novom Beogradu nema veze sa pretnjama koje su se događale prethodnih dana.

Gak je rekao da je više od 220 škola dobilo dojavu prethodna tri dana, da je u postavljena eksplozivna naprava.

"Škole su se ponašale odgovorno, svaka škola ima plan za evakuaciju. Nije došlo do većeg ugrožavanja dece", napomenuo je dodajući da svaka prijava mora ozbiljno da se shvati.

Gak je rekao da je Beograd uvek spreman za velika takmičenja, komentarišući održavanje Evrolige u našem glavnom gradu, koje počinje danas. Napomenuo je da su prilikom razgovora sa čelnicima ovog takmičenja imali zdatak da ih ubede da će Beograd dobro izneti pre svega bezbednosne izazove.

Prokomentarisao je da je za upis u beogradske vrtiće stiglo 3.000 zahteva manje nego prošle godine, i da je razlog tome saradnja sa privatnim vrtićima, ali i proširenje kapaciteta državnih vrtića.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво