Читај ми!

Elektronska uprava i šira primena digitalizacije glavni ciljevi Naleda u budućnosti

Primena Zelene agende, pospešivanje uslova za investiranje i gradnju, kao i donošenje kvalitetnijih propisa, najbitniji su reformski zadaci strateškog plana Nacionalne asocijacije za lokalni ekonomski razvoj za naredne tri godine. Poslednjih pet godina Srbija je privukla oko polovine stranih investicija u regionu, a samo iz Sjedinjenih Američkih država stiglo je više od četiri milijarde dolara direktnih investicija.

Suzbijanje sive ekonomije, unapređenje javnih finansija, donošenje i sprovođenje mera za razvoj preduzetništva i inovacija, lokalna podrška privredi, podsticanje regionalne saradnje, samo su neke od planiranih zadataka Naleda.

"U budućnosti to su te teme elektronske uprave, uvođenje digitalizacije u sve veći i širi spektar servisa koje javna uprava nudi građanima i to će se svakako videti u nekom budućem periodu", kaže Vladislav Cvetković. predsednik UO Naleda.

Srbija radi na reformama da bi postala poput zemalja Evropske unije, smatra američki ambasador u Beogradu.

"Mislim da je strateški pravac Srbije jasan. On vodi ka zapadu, iskreno, zato što drugog puta nema. Istorija se promenila i ljudi to shvataju. Što se tiče reformi, one su uvek teške, ali kada ih završi, Srbija će biti još snažnija", poručuje Kristofer Hil, ambasador SAD u Beogradu.

Prethodne četiri godine Naled je u proseku ostvario više od 90 odsto plana, a rezultati su uvođenje sistema e-šalter i unapređenje elektronskih građevinskih dozvola. Ističu da nastavljaju evropske integracije.

петак, 29. март 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво