Читај ми!

Svetski dan borbe protiv homofobije: Svi ljudi treba da imaju jednaka prava

Svi ljudi, bez obzira na seksualnu orjentaciju, treba da imaju jednaka prava, glavna je poruka na Svetski dan borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije. U francuskoj ambasadi simbolično je istaknuta zastava Europrajda, koji se 12. septembra održava u Beogradu.

Ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar, povodom Svetskog dana borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije, izjavio je da je homoseksualnost i dalje prekršaj i zločin u više od 70 država u svetu, a u desetak država je zaprećena i smrtna kazna.

"U nekim zemljama homoseksualnost i trans indentitet se još smatraju bolestima. Prava osvojena kroz borbu dovode se u pitanje, takva situacija nije prihvatljiva", istakao je Košar.

Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić kaže da Srbija neće odustati od svoje privrženosti izgradnji društva sa kulturom ljudskih prava, vladavine prava, društva u kojem će se svi oni sasvim malo različiti od nas osećati jednako kao većina.

Zaštitnik građana Zoran Pašalić rekao je ranije danas da LGBTI osobe u Srbiji ne mogu u potpunosti da uživaju sva prava i da je neophodna izmena više zakona kako bi im se obezbedila sveobuhvatna sistemska zaštita.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво