Čitaj mi!

Ružić o nadoknadi časova posle dojava o postavljenim bombama u školama

Nakon dojava o podmetnutim bombama koje su putem elektronske pošte upućene na adrese velikog broja škola u Beogradu, ekipe kontradiverzionih ekipa MUP-a su na terenu i obavljaju preglede. Škole će blagovremeno obavestiti roditelje i učenike o načinu izvođenja nastave tokom sutrašnjeg dana.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić pozvao je roditelje i učenike na strpljenje i smirenost.

"Iako sve ukazuje da su dojave lažne, ne smemo se igrati i sami procenjivati situaciju. Bitno je da sledimo proceduru u ovim situacijama i osiguramo bezbednost u školama", rekao je ministar Ružić.

Kada je u pitanju nadoknada časova koji su propušteni zbog ove situacije, škole mogu koristiti različite modele za nadoknadu u zavisnosti od svojih kapaciteta – onlajn nastava, sažimanja gradiva, dodatni časovi. U nadležnosti direktora škole je da odabere adekvatan način za nadoknadu, uz saglasnost školske uprave, saopštilo je Ministarstvo prosvete i nauke.

"Neke škole su već, uz pomoć gugl učionice i drugih platformi, organizovale onlajn nastavu za časove koji su propušteni danas, dok su se neki učenici vratili u učionice nakon izvršenih bezbednosnih provera", rekao je Ružić.

Posle dojava o podmetnutim bombama u velikom broju škola u Beogradu,  kontradiverzione ekipe MUP-a su na terenu i obavljaju preglede.