Čitaj mi!

Batrovci, migranti u ''bunkeru'' krova kombija

Carinici su na prelazu Batrovci, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja migranata u specijalno pregrađenom "bunkeru" krova jednog teretnog kombija.

Zahvaljujući mobilnom skeneru, kojim je pregledan kombi bugarskih registarskih oznaka, uočene su ljudske siluete u krovnom delu vozila, saopštila je Uprava carina.

Nakon toga je izvršen i fizički pregled i tom prilikom su iz skučenog prostora pregrađenog u krovu kombija izvučena četvorica mladića, koje je zajedno sa vozačem i vozilom preuzela u dalju nadležnost policija.

U želji da dođu do neke od zapadnoevropskih zemalja, migranti ponekad ''zalutaju'' i nađu se na nekoj ispostavi u unutrašnjosti zemlje, umesto na granici.

"Tako je pre nedelju dana na robnoj ispostavi Kruševac, u tovaru kaučuka iz Grčke, pronađeno čak sedam 'slepih putnika' poreklom iz bliskoistočnih zemalja, bez bilo kakve dokumentaciije kod sebe", navodi se u saopštenju.

Carinici su od početka 2022. godine zajedno sa policijom, na gotovo svim većim prelazima, sprečili ukupno 223 migranta u pokušaju ilegalnog prelaska granice.