Читај ми!

Stefanović: Srbija nikom ne preti i ništa tuđe ne traži

Vazduhoplovi Vojske Srbije u sredu i četvrtak lete iznad Beograda, radi pripreme proslave Dana Vojske - 23. aprila, u spomen na dan kada je podignut Drugi srpski ustanak. Sa svečanosti u Domu garde poručeno da Vojska svoj dan dočekuje snažnija, savremenija i spremnija da sačuva mir.

U Domu garde u Topčideru održana je Svečana akademija povodom Dana Vojske, kojoj su prisustvovali državni i vojni zvaničnici, predstavnici verskih zajednica i diplomatskog kora.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović poručio je da je Vojska bila i ostala institucija koja živi i diše sa svojim narodom, koja čuva tradiciju i vekovnu povezanost, ali i koja daje sve od sebe da promišlja budućnost.

Istakao je da se Srbija naoružava "isključivo da bi zaštitila svoje".

"Kao i uvek do sada - nikome ne preti, ništa tuđe ne traži. Zato ćemo mirne savesti, čistog obraza, uz veliku podršku predsednika i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića nastaviti da investiramo u našu vojsku i u svakog našeg vojnika", rekao je Stefanović.

Srbija, poručio je, želi da ima najsnažniju vojsku u regionu jer želi da nastavi da živi u miru i stabilnosti.

"Kao svoj na svome i zauvek ponosni na svoju vojsku i svoje vojnike", rekao je Stefanović.

Svečanosti su prisustvovali izaslanik predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Suzana Paunović, predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović, ministri u Vladi Srbije, predstavnici Grada Beograda, verskih zajednica, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, vojni veterani,kao i brojne zvanice iz kulturnog i javnog života.

Na svečanosti je prikazan informativni film o rezultatima rada Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Gosti Doma Garde su imali priliku da uživaju u muzičkom nastupu Umetničkog ansambla i hora Ministarstva odbrane "Stanislav Binički", koji je izveo i himnu Republike Srbije "Bože pravde", kao i u numerama koje su interpretirali operski pevač Vojislav Spasić i solista Dušan Svilar.

U kulturno-umetničkom delu nastupili su glumci Miloš Krstović, Aleksandar Mihailović, Avram Cvetković, Vladimir Jocović, Marko Čupić, Nebojša Pribićević, kao i glumica Natalija Jović.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво