Читај ми!

Sekunde delile putnike od tragedije – vozač otkriva kako je došlo do paljenja kombija nakon derbija

Posle "večitog" derbija između Crvene zvezde i Partizana, na putu Mladenovac–Topola grupa navijača presrela je kombi i zapalila ga dok su putnici bili u njemu. U poslednjem momentu je izbegnuta velika tragedija.

Sekunde su delile putnike od tragedije, tvrdi vozač kombija Igor Grujić. Sve se dogodilo u subotu uveče po povratku sa derbija iz Beograda. Na izlasku iz Mladenovca, kombi je opkolilo nekoliko vozila i petnaestak maskiranih napadača.

"Upali smo u klinč. S prednje strane je taj auto ukočio, s leve je prišao jedan auto, otpozadi jak udarac koji je decu probudio i onda je nastao haos. Počeli su da udaraju u kombi, kako koje staklo polome – ubace baklju. Deca unutra počela su da se pale i kombi. Decu sam jutros zvao da pitam kako su, imaju dosta problema, kod psihijatra su, na lekovima, ne mogu da spavaju, uplašeni", kaže Igor Grujić, vozač kombija.

Ni kombi ni putnici nisu imali navijačka obeležja, pa Grujiću nije jasno zašto su napadnuti. Četvoro od devetoro putnika pregledano je u Kliničkom centru u Kragujevcu, nakon čega su pušteni na kućno lečenje, potvrđeno je RTS-u.

"Po meni je ovo tipični primer fudbalskog huliganizma, odnosno nasilja u sportu koje u skladu sa svim onim istraživanjima i što se događa ne samo u Srbiji nego i u drugim evropskim zemljama, gde se nasilje sa stadiona premešta na rubne delove grada, pa čak i na neke ruralne sredine", navodi doc. dr Božidar Otašević sa Kriminalističko-policijskog univerziteta.

Slučaj će, dodaje Otašević, biti težak za rasvetljavanje.

"Tu nemamo ni neke video-zapise, nemamo ni nekakve svedoke, jednostavno nemamo nikakve informacije osim onog što smo za sada dobili od oštećenih. Nismo ni sigurni, ja bar nisam, da li je to neka dogovorena tuča, da li su u pitanju bili navijači itd.", dodaje Otašević.

Policija se nije zvanično oglašavala, ali kako nezvanično saznaje RTS, svi napadnuti su punoletni i radi se na identifikaciji počinilaca.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи